BIST 10.291
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,93
HABER /  GÜNCEL

Örgüt üyesi iki bombacı yakalandı!

İstanbul'dan Yunanistan'a gitmek isteyen iki bombacı yakalandı.

Abone ol
Silah ve bomba eğitim almak üzere yurt dışına gitmek isterken yakalanan yasa dışı sol örgüt üyesi 2 kadın tutuklandı.

Tutuklanan kadınların, Sultangazi Polis Karakoluna düzenlenen canlı bomba saldırısından sonra polisin eylem gerçekleştirebilecekleri şüphesiyle hazırladığı 9 kişilik listede de yer aldığı belirtildi.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ile koordineli olarak yapılan çalışmalar sonucunda yasa dışı sol terör örgütü adına silahlı ve bombalı eğitim almak üzere yurt dışına çıkacakları tespit edilen 2 kadın ve onlara yardım eden 2 şahıs belirlendi. İllegal yollardan Yunanistan'a çıkış yapmak isteyen örgüt üyesi 2 kadın ile bunlara para karşılığı yardım ve yataklık yapan 2 kişi olmak üzere toplam 4 kişi, düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı" denildi. Açıklamada, zanlıların daha önce de sahte kimlikle Türkiye'ye giriş çıkış yaptıklarının belirlendiği ifade edildi.
 
Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemede tutuklanan E.K. ve S.A.'nın isim ve fotoğraflarının, Sultangazi Polis Karakoluna düzenlenen canlı bomba saldırısından sonra polisin eylem gerçekleştirebilecekleri şüphesiyle hazırladığı, 9 kişilik listede de yer aldığı belirtildi. E.K. ve S.A tutuklanarak cezaevine gönderilirken, kadınları yurt dışına götürmeye çalışan 2 kişi adli kontrol uygulaması ile serbest kaldı.
 
Öte yandan, E.K.'nın daha önce de terör örgütüne üye olmaktan suçlu bulunduğu ve 6.5 yıl kesinleşmiş cezasının olduğu öğrenildi.