BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Hamas'ın askeri lideri öldürüldü!

İsrail, Hamas lideri Ahmet Cebari'yi öldürdüğünü açıkladı...

Abone ol

İsrail, Hamas'ın askeri kanadının komutanı Ahmet Cabari'yi öldürdü.

Hamas tarafından yapılan açıklamada Cabari'nin İsrail'in hava saldırısında öldüğü bildiriliyor. İsrail Ahmet Cabari'yi "10 yıldır terörist faaliyetler sürdürdüğü" için hedef aldığını açıkladı.

PATLAMADA CABARİ'NİN YARDIMCISI DA ÖLDÜ 

Cabari dört yıl önce Gazze Şeridi'ne yönelen bombardımandan bu yana öldürülen en üst düzey Hamas yetkilisi oldu. Görgü tanıkları Cabari'nin Gazze kentinde seyahat ettiği sırada arabasının infilak etmesi ile öldüğünü söylüyorlar. Cabari'nin yardımcısının da patlamada öldüğüne ilişkin haberler var.

İSRAİL: CABARİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ HAMAS'A BİR MESAJDIR! 

İsrail haberalma örgütü Şin Bet tarafından yapılan açıklamada "Cabari, İsrail'e karşı yürütülen askeri operasyonların yönetilmesi ve finanse edilmesinden sorumlu kişiydi. Bugün ortadan kaldırılmış olması Gazze'deki Hamas yetkililerine, İsrail'e karşı terör faaliyetlerini teşvik etmeye devam ederlerse, canlarının yanacağına dair bir mesajdır." denildi.

KENTTE BÜYÜK BİR ÖFKE VAR 

BBC'nin Gazze'deki muhabiri sokaklardan silah sesleri geldiğini, kentte büyük bir öfkenin hakim olduğunu söylüyor. BBC Muhabiri, aynı zamanda bu saldırının şiddet sarmalını hızla tırmandırabileceğinden korkulduğunu da ekliyor.