BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ertuğrul Günay'a yumurtalı saldırı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bur grup üniversite öğrencisinin yumurtalı saldırısına uğradı.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bursa'da Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsü Mete Cengiz Kültür merkezine girişinde bir grup öğrencinin yumurtalı saldırısına uğradı. Öğrencilerden 4'ü yaka paça gözaltına alındı.

"Bizim kültür değerlerimizi mahvediyor” sloganı atan bir grup öğrenci Bakan Günay’a tepki gösterdi. Bakan Günay korumalarıyla merkeze girerken, polisin öğrencilere müdahalesi sert oldu. Olayla ilgili çevik kuvvetlerinin de desteğiyle 4 öğrenci gözaltına aldı. Daha önce de benzer eylemlere katılan aşırı sol görüşlü öğrenciler ekip otosuna bindirilerek emniyete götürüldü.

MURADİYE KÜLLİYESİ'NİN RESTORASYONUNA İLK HARCI KOYDU

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Muradiye Külliyesi restorasyonunu ilk harcı koyarak başlattı.

Bakan Günay, Türkiye'nin turizmde yakaladığı ivmeyi yapılan hamlelerle Anadolu?nun içlerine çekmek istediklerini söyledi. Bazı açılış ve toplantılarına katılmak üzere karayoluyla Bursa?ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muradiye Külliyesi?nin restorasyon çalışmalarının başlatılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Günay, "Hayat ileriye doğru yaşanıyor, Geriye bakarak anlaşılıyor" sözünü çok önemsediğini belirterek, son günlerde ufuklarını aydınlatmak için geçmişe sahip çıkmak adına daha kararlı durmaya çalıştıklarını söyledi.

Britanya'dan Roma'ya Selçuklulardan Osmanlı'ya kadar bu topraklarda ne varsa hepsini ihya etmeye çalıştıklarını vurgulayan Günay, "Son bin yıllık geçmişimizde Bursa beylikten devlete geçişimizin simgesi bir şehir. İlk başkentimiz konumunda. Ancak, Bursa bir felaketle karşı karşıya geçmişte gelişigüzel bir sanayileşme yaşandı. Bu Türkiye'nin tarihindeki bir plansızlıktan dolayı yaşandı. Bundan sonraki süreçte Bursa'da sanayileşmeden vazgeçmeksizin tarihine dokusuna kültürüne de sahip çıkacakö dedi. Türkiye'ye gelen turist sayısında Avrupa'da dördüncü sırada olduğunu hatırlatan Bakan Günay şöyle devam etti:

"Eskiden Yunanistan'la Mısır'la yarışıdık. Şimdi onlardan 3 kat daha iyi durumdayız ve bu potansiyeli Türkiye'nin yakaladığı bu ivmeyi turizm adına yapacağımız hamlelerle Anadolu?nun içlerine çekmeyi istiyoruz. Bunla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz"

CEM SULTAN VE ŞEHZADE MUSTAFA'NIN TÜRBELERİNİ ZİYARET ETTİ.

Bakan Günay daha sonra Muradiye Külliyesi'nde bulunan Cem Sultan, Şehzade Mustafa, Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Mahidevran Sultan'ın türbelerinin bulunduğu bölümleri gezdi ve dua okudu. 12 Türbeden oluşan Muradiye Külliyesinin restorasyonuna 4 milyon 800 bin lira harcanacak.