BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,45
HABER /  GÜNCEL

Olay mektubun orjinali yayınlandı!

Refet Küçüktiryaki'nin yazdığı iddia edilen ve Aleviler hakkında kan donduran ifadelerin yer aldığı mektubun orjinali yayınlandı...

Abone ol

12 Eylül Kenan Evren döneminde Emniyet Genel Müdürlüğü yapan Refet Küçüktiryaki'nin yazdığı iddia edilen ve binlerce Aleviyi katlettiğini anlattığı mektup, Twitter'da yayınlandı.

TBMM Komisyonu’na gönderilen belgeler arasında, 12 Eylül döneminin Emniyet Genel Müdürü Küçüktiryaki’nin imzasını taşıyan bir mektup da yer almıştı. Küçüktiryaki, kendisinin adıyla yazılmış olan “Türkiye’de Alevi-Kızılbaş soykırımını devlet adına başlatan benim” ifadelerini içeren mektubun kendisine ait olmadığını ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın Basın Danışmanı Mansur Çelik, twitter hesabından Refet Küçüktiryaki’ye ait olduğu iddia edilen mektubu yayınladı.

Ağbaba'nın açıkladığı ve Küçüktiryaki imzalı mektupta şu ifadeler yer alıyor:

12.02.1980
Beni Emniyet Genel Müdürü yapan Başbakan Süleyman Demirel değildir. Ben, beni keşfeden Amerikan Hükümeti’nin Ankara temsilcilerince tavsiye üzerine bu göreve atandım. Türkiye’de ilk defa resmi olarak Alevi-Kızılbaş “Soykırımı”nı başlatan (Devlet adına) benim. 1976 yılının ocak ayında, Malatya Beylerderesi Olayı’ndan sonra, Malatya İl Merkezi’ndeki 40.000 Alevi-Kızılbaş’a kan kusturdum. Yavuz Sultan Selim’den sonra, en büyük Alevi-Kızılbaş düşmanı benim. Bunu ispat ettim ve ispat etmekte de devam edeceğim. Ben Beylerderesi olayları sırasında yanımda Malatya İl Jandarma Komutanı Albay olduğu halde Malatya’daki tüm Alevi-Kızılbaş köylerini ortadan kaldırmalı dedim. Benim bu sözlerimi Mayıs 1976 tarihli “Halkın Kurtuluşu” adlı dergi apaçık yazdı. Şu anda Emniyet Genel Müdürüyüm. 1976 yılında ben Malatya’da Vali iken, Malatya Emniyet Müdürü olan (ki en az o da benim kadar Alevi-Kızılbaş kasabıdır) Abdülkadir AKSU’yu benim yardımcım yaptım. Ankara’da Alevi-Kızılbaşların oturduğu “Kurtarılmış Bölge” adlı semtlere kan kusturan Reşat Akkaya’yı Ankara Emniyet Müdürü yapan benim. Sıkıyönetim Komutanının emriyle görevinden alındı. Zannedilmesin ki pasifize oldu. Bölgede kalarak gerçek Ankara Emniyet Müdürü yine o olacaktır. Beni hiçbir kuvvet yerimden söküp atamaz. Ne Başbakan ne de Cumhurbaşkanı ne de bir başkası. 1981 yılı seçimlerinde AP’den Malatya Milletvekili adayıyım. Beni silah kaçakçılığı ile suçlayanlara şunu söylemek isterim ki: Ben Bulgaristan üzerinden gelen Komünist silahlarla Alevi kasaplığını yürütmüş adamım.”

İşte o mektup;

esh2483_4.jpg