BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

Gülen hangi ülkelerden siyasi sığınma istedi?

Hükümetin cemaate karşı Beyaz Saray girişimlerine karşılık Fethullah Gülen'in ABD dışında bir alternatif ülke arayışına girdiği iddia edildi...

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın cemaate karşı uluslararası bir hamle yaptıkları yönündeki açıklamaları ve Fethullah Gülen için "kırmızı bülten" çıkartılacağı iddialarından sonra yeni bir iddia daha gündeme geldi. Hükümete yakınlığı ile bilinen Takvim sinin haberine göre Fethullah Gülen, hükümetin son çıkışlarına karşılık ABD dışında bir alternatif arayışına girdi.

GÜLEN HANGİ ÜLKELERDEN SİYASİ SIĞINMA İSTEDİ?

Gülen'in, ABD "yabancı polisine" sığınma talebinde bulunduğunu iddia eden Takvim, bu talebe ABD'li yetkililerin olumsuz sinyal verdiğini yazdı. Gülen'in, yardımcılarıyla birlikte Yeni Zelanda Hükümeti'ne de siyasi nedenleri öne sürerek sığınma istediği iddia edilen haberde Yeni Zelanda'nın olumsuz yanıt verme ihtimaline istinaden aynı anda Kanada'ya da sığınma talebinde bulunulduğu iddia edildi. Takvim, Türkiye'de casusluk ve vatana ihanet suçlamaları ile karşı karşıya kalabileceği belirtilen, Fethullah Gülen'in yaptığı "siyasi sığınma" taleplerinin henüz neticelendirilmediğini öne sürdü.

KOZANLI ÖMER G.AFRİKA'DA

Takvim'in haberindeki bir diğer çarpıcı iddia ise cemaatin "Emniyet İmamı" olduğu iddia edilen ve bir süre önce Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçtığı belirlenen "Kozanlı Ömer" lakaplı Osman Hilmi Özdil ile igili. Takvim, Özdil'in Gülen'in talimatı ile sığınma talebinde bulunmak üzere Güney Afrika'ya gittiğini iddia etti.