BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Saadet'ten Ankara'ya organik pazar vaadi

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Ziyattin Tokar kırsal kalkınmaya yönelik gerçekleştireceği projesini basına tanıttı.

Abone ol

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Ziyattin Tokar'dan kırsal kalkınma vaadi geldi.

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Ziyattin Tokar kırsal kalkınmaya yönelik gerçekleştireceği projesini basına tanıttı.

SERACILIĞI TEŞVİK EDECEĞİZ

Ankara’nın kentsel gelişimine önem verildiği kadar kırsal kalkınmasının da özel bir çerçevede ele alınmasının elzem olduğunun altını çizen Tokar, "Temel kaynaklar kullanılarak seracılığı teşvik etmek amacıyla ilçelerimize gereken desteği sunacağız. Özellikle de Ankara’ya mal olmuş meyve ve sebze üretiminde aktif bir rol oynayacağız.’’ diye konuştu.

M. Ziyattin Tokar, Ankara’nın hayvancılığa elverişli ilçelerinde oluşturulacak mandıra alanlarıyla üretime katkı sunacağını, üreticiye de pazar ve kredi imkânı sağlayacağını ifade etti. 

ORGANİK PAZAR GÜNLERİ

Ayrıca yerli üreticiye her konuda yardımcı olacaklarını söyleyen Tokar, ardından şunları kaydetti:

"Ankara’nın her semtinde var olan kapalı pazar yerlerinde haftada 1 gün çevre ilçelerden ürün yetiştiren çiftçilerimizin ürünlerini satabileceği ‘Organik Pazar Günleri’ yapacağız, Böylece Ankara’da üreticiden direkt tüketiciye doğal ürünlerin ucuz ve doğal olarak ulaşmasının önünü açmış olacağız."