BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.431,82
HABER /  GÜNCEL

Okmeydanı'nda provokasyon iddiası! Karamanoğlu'nu kim öldürdü?

Okmeydanı'nda çıkan silahlı çatışmada 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu yaşamını yitirdi. Olaylarda provokasyon iddiası ise güçlü.

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL İÇERİK

Berkin Elvan'ın cenazesi sonrası çıkan olaylarla aynı saatte Okmeydanı'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahlar konuştu. 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu adlı genç yaşamını yitirdi.

Karamanoğlu'nun ölümü sonrası ise yapılan açıklamalar ve sosyal medyada farklı gruplardan birbiri ardına gelen mesajlar olayların provokasyon olduğu ihtimalini güçlendirdi.

Önce Karamanoğlu'nun MHP olduğu iddia edildi, ardından facebook sayfasında AK Parti İlçe Teşkilatı üyesi olduğu iddiası geldi. Ancak AK Parti'den üyeliğine ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Ülkü Ocakları'ndan yapılan açıklamada ise net bir dille Karamanoğlu'nun üyeleri olmadığı duyuruldu.

berkin elvan cenaze sonrası olaylar çıktı.jpg

TEKBİR GETİREREK GELDİLER!

Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği bilgilere göre, saat 22.00 sıralarında Okmeydanı sakini oldukları belirtilen bir grup, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde toplanarak tekbir getirmeye başladı. Gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Bu grup ile, Okmeydanı’nda Berkin Elvan ailesinin evinin çevresinde bekleyen başka bir grup karşı karşıya geldi. Kavga esnasında silah sesleri de duyuldu. Olayda 3 kişi yaralandı.           

3 AY ÖNCE ASKERDEN GELMİŞ
Okmeydanı, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde dün gece çıkan olayda hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu, 3 ay önce askerden gelmişti ve bir lokantada çalışıyordu. Giresun Alucra ilçesinden Karamanoğlu ailesinin 5 çocuğundan biriydi. Burak Can Karamanoğlu'nun silahla vurulduğu belirlendi. Ailesi oğullarının cenazesini Adli Tıp Kurumu'ndan aldıktan sonra evinin olduğu yere getirilecek ve oradan memleketi Giresun'a götürülecek ve orada toprağa verilecek.

Yaralılardan ikisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, biri de Kasımpaşa'daki Deniz Hastanesi’ne kaldırıldı. Başından yaralanan ve Deniz Hastanesi'nde tedavi altına alınan Burak Can Karamanoğlu kurtarılamadı.

KİM ATEŞ AÇTI?

Çıkan olayda Karamanoğlu'nun ölümüne neden olan ateşin nereden açıldığı da bilinmiyor. Sosyal medya üzerinden yayılan bir iddiada ise ateş DHKP-C'liler tarafından açıldı.

ÜLKÜ OCAKLARI: İLGİMİZ YOK!

Beyoğlu Ülkü Ocakları'nın resmi facebook sayfasında yer alan açıklamada, "Okmeydanı Dörtyol'da çıkan çatışmaların Beyoğlu Ülkü Ocakları'yla ilişkisi yoktur. Ülkücü camianın ismini bu tür provakatif eylemlere karıştıranları şiddetle kınıyor, ülküdaşlarımızın bu tür asılsız haberlere itibar etmemesini rica ederiz" denildi.

TWİTTER'DAN YAYILAN İLGİNÇ MESAJ

Peki Karamanoğlu'nun MHP'li olduğu ve Ülkü Ocakları'na üye olduğu iddiası nereden çıktı?

Bu sorunun yanıtı Twitter'da... Olayın ardından twitter'da Karamanoğlu'nun ülkücü olduğu yönünde bilgiler içeren mesajlar hızla yayılmaya başlandı. 

Karamanoğlu'nun ülkücü olduğu ve olayı görenlerden birinin ifadeleri olduğu iddia edilen mesajların paylaşılması için çağrılar yapıldı.

İşte o mesajlardan biri..

a.20140313110001.jpg

VALİLİK AÇIKLADI: KAVGA SİLAHLI ÇATIŞMAYA DÖNÜŞTÜ

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise iki grup arasında çıkan kavganın silahlı çatışmaya dönüştüğü bilgisi verildi. Ancak kavganın tarafı olan grupların kimlerden oluştuğuna ilişkin bilgi paylaşılmadı.

İşte o açıklama...   burak can karamanoğlu.jpg

"Bu akşam saat 22.30 sularında Beyoğlu ilçesi, Kulaksız Dörtyol mevkii, Çeşme Durağı mıntıkasında iki grup arasındaki sözlü sataşmaların daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda 1992 doğumlu Burak Can Karamanoğlu adlı genç hayatını yitirmiş, yine bu silahlı saldırı sonucu 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmış olup yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Fail ya da faillerin yakalanması yönünde emniyet birimlerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi paylaşıyor, yaralı yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar diliyorum."

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI :POLİS YOKTU

Okmeydanı'nda çıkan çatışmada bir kişinin öldüğü bilgisini AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu verdi. Babuşçu, olaylar çıktığı sırada bölgede polisin olmadığını söyledi.