BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  SAĞLIK

Şişmanlık problemine son verecek ilaç!

Şişmanlık geni bulunan hastaların kolay kilo vermesi ve metabolizmasının düzenlenmesi için geliştirilecek hap devrim niteliği taşıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Bilimadamları tarafından tespit edilen 'Şişmanlık Geni' olarak bilinen proteine anti-obezite için yeni bir ilaç geliştirilmiştir.

Fazla kilolarından sorun yaşayan ve 'Şişmanlık Geni'ne sahip olan hastalar için geliştirilecek ilaç devrim niteliği taşıyor.Vücudun enerji harcamasını düzenlenyen ve metoblizma hızlandırıcı özelliğe sahip IRX3 denilen protein sayesinde artık kilo vermek daha kolay bir hal alacak.

1.20140313104223.jpg 

Araştırmacılar ve bilimadamları tarafından IRX3 isimli proteinin verildiği fareler üzerinde yapılan testlerde aynı yemek ölçülerinde beslenen ve eşit hareket kalibiyetine tutulan farelerin IRX3 kullananlarda %30 kilo kaybı yaşadığı tespit edildiği belirtildi. Diğer bir deneyde yüksek yağlı besin diyetine alınan farelerin IRX3  kullananların normal kilosunu koruduğu belirtilirken kullanmayanların kilosunun 2 katına çıktığı saptandı.

2.20140313104900.jpg

Chicago Üniversitesi'nden Profesör Marcelo Nobrega'nın deneyimlerine göre; IRX3'ün fareler üzerinde uygulanan deneylerde olumlu sonuç verdiği ve yakın zamanda bu proteinin 'Şişmanlık Geni' bulunan insanlarınvücudunun genetik programına yerleştirilerek metabolizmanın hızının düzenlenebileceği ve yağ yakımının daha yüksek oranda gerçekleşerek kilo kaybına kolayca ulaşılacağını belirtti.

Araştırmaların insan üzerinde denenmesinin zaman alacağı belirtilirken Avrupalı bilim adamlarınında konu üzerinde çalıştıkları hatta 153 adet beyin datasının IRX3'ün insan metabolizmasına verdiği tepkimelerin şimdiden araştırmaya başlandığı belirtildi.