BIST 10.052
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.397,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Elvan ailesine ziyaret

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Berkin Elvan'ın ailesini baş sağlığı dilemek için ziyaret etti.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın baba evinden mesaj verdi. Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarımızdan şunu istiyorum. Sakın ola ki provokasyonlara gelmeyin. Demokratik yollardan haklarımızı arayacağız. Bunun mücadelesini yapıyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 269 gündür komada tedavi gören ve önceki gün hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın (15) Okmeydanı'ndaki baba evini ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Bizlere hep şu öğretildi. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Anne ve baba acıyı üstünden atmış değil. Aileye başsağlığı dileklerimizi ilettik. Bu güzel ülkede hiç kimsenin öldürülmesini istemeyiz. Hele hele çocukların ölmesini istemeyiz. Sabah ekmek almaya giden bir çocuğun bu şekilde öldürülmesi toplumun vicdanını kanatıyor. Aileye başsağlığı diledik ve acılarını paylaştık. Ama sonuçta ne olursa olsun kaybedilen bir evlat." diye konuştu.

Berkin Elvan'ın cenazesi sonrasında çıkan olayları hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İstanbul'da bir kardeşimiz hayatını kaybetmiş. O aileye de Allah'tan rahmet ve başsağlığı diliyorum. Bütün yurttaşlarımızdan şunu istiyorum. Sakın ola ki provokasyonlara gelmeyin. Demokratik yollardan haklarımızı arayacağız. Bunun mücadelesini yapıyoruz. Daha güzeli barış içinde yaşayan bir Türkiye. Huzur bir Türkiye arzu ediyoruz. Bunun için çalışıyor mücadele ediyoruz. Her anne baba çocuğunu umutla besler. Onu büyütür askere gönderir iş güç sahibi olmasını ister. Evlendirmek torun sahibi olmak ister. Ama onların ellerinden aldılar bunu. Berkin 15 yaşında hayatını kaybetti. Büyük bir üzüntü. Allah başka acılar vermesin. Herkesin başı sağ olsun."

kilicdaroglu2.jpg

Kılıçdroğlu'nun aile ziyaretine eşi Sevim Kılıçdroğlu, Genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin, Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül ve İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.

Bu arada Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin evden çıkışı sırasında bazı vatandaşlar alkışladı. Cenaze evinde olduğu için alkışın durdurulması istendi.

buyuk.20140313133445.jpg