BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,06
HABER /  GÜNCEL

Görevden almalar Başbakanlık'a sıçradı

Başbakanlık Koruma Dairesinde görevli 23 polisin yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Abone ol

17 Aralık Yolsuzluk operasyonu sonrası görevden alma dalgası devam ediyor. Görevden almalar bu kez Başbakanlığa sıçradı. Başbakanlık Koruma Dairesinde görevli 23 polisin yeri değiştirildi. Diyarbakır Emniyeti'nde terör ve narkotik şubedekiler ise pasif göreve alındı.

Başbakanlık'taki görevden almaların, Teftiş Kurulu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili raporunu tamamlamasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Rapor geçtiğimiz hafta savcılığa gönderilmiş, savcılık da "casusluk şüphesiyle" dosyayı özel yetkili başsavcı vekilliğine devretmişti.            

PEKİ ERDOĞAN'I KİM KORUYACAK?
Erdoğan'ın korumaların görevden alınmasının ardından akıllara 'Peki Erdoğan'ı kim koruyacak sorusu geldi? Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, bu sorunun tek yanıtı var. O da MİT!
Erdoğan'ın odasında da yüksek düzey koruma tedbiri alan MİT, Erdoğan'ın güvenliğini bundan böyle emniyete bırakmayacak. Erdoğan'ın yakınına korumaların yanına MİT'ten elemanlar da konuşlandırılacakErdoğan'ın korumaların görevden alınmasının ardından akıllara 'Peki Erdoğan'ı kim koruyacak sorusu geldi? Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, bu sorunun tek yanıtı var.
O da MİT!
Erdoğan'ın odasında da yüksek düzey koruma tedbiri alan MİT, Erdoğan'ın güvenliğini bundan böyle emniyete bırakmayacak. Erdoğan'ın yakınına korumaların yanına MİT'ten elemanlar da konuşlandırılacak

Görevden alınanlar arasında Başbakan Erdoğan'ın yakın koruma ekibinden isimler ile Başbakanlık'ta güvenlik kameraları merkezinde görevli isimler olduğu belirtiliyor.


UZMAN POLİSLER PASİF GÖREVE ALINDI              

Diyarbakır'da 10 gün içinde yapılan ikinci tayinde tüm emniyet müdür yardımcıları ile terör ve narkotik şubedeki müdür yardımcıları ile uzman polisler pasif göreve alındı. 

25 Ocak’ta 9 şube müdürünün yerinin değiştirilmesinden ardından Diyarbakır'da dün gece emniyetin bütün ‘yardımcı müdürleri’ görevden alındı.

DERSLERE GİREN MÜDÜRLER GELDİ

Yerlerine ise polis okulunda derslere giren müdürler getirildi. En büyük görevden almalar ise KOM, Narkotik, TEM ve Asayiş Şube müdürlüklerinde yaşandı. Bu birimlerde görevli şube müdür yardımcılarının tamamı görevden alınarak ‘pasif’ görevlere atandı. Bazı müdür yardımcıları da ilçe emniyet müdür yardımcılığı gibi ‘pasif görev’e gönderildi. Bu şubelerde görevli, ‘terör’, 'uyuşturucu' gibi bölgenin en önemli sorunlarında uzman olan komiser, komiser yardımcıları ile çok sayıda polis memuru yine pasif görev olarak karakollara gönderildi. Diyarbakır’da terörle mücadeleden sorumlu il emniyet müdür yardımcısı da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu’na öğretmen olarak tayin edilmesi dikkat çekti. Alınan bilgiye göre, Diyarbakır emniyetinde tasfiyeler bölgenin en önemli iki birimi olan Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlükleri’nde devam etmesi bekleniyor.

ERDOĞAN'IN ODASINA İZİNSİZ GİREN YANDI
i̇.jpgErdoğan'ın korunmasına ilişkin önlemlerin ilki Başbakan Erdoğan'ın ofisinde başlamıştı. Daha önce böcek adı verilen dinleme cihazlarının bulunduğu odaya, izinsiz girenlerin tespit edileceği yüksek güvenlikli bir koruma sistemi yerleştirilmişti. İşte odaya izinsiz girenler böyle yakalanacak.