BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Gökçek'e göre Yavaş kıyım yapacak

Melih Gökçek, Yavaş'ın seçimleri kazanması halinde belediyede kıyım yapacağını iddia etti.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da MHP'lilerin Mansur Yavaş'a oy vermeleri halinde, CHP'nin militanlarına oy vereceğini söyledi. Yavaş'ın acımasız birisi olduğunu iddia eden Gökçek, CHP'nin seçimi kazanması halinde 26 bin çalışanı olan belediyede 25 binini işten kovulacağını yerine de Gezi Parkı olaylarına karışan militanların alınacağını söyledi.

Melih Gökçek, NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını cevapladı. Canlı yayında projelerini anlatan Gökçek, CHP adayı Mansur Yavaş'a yüklendi. CHP'nin seçimi kazanması halinde Ankara'da CHP'nin militanlarının göreve geleceğini iddia eden Gökçek, adayın sırf bu yüzden istifa noktasına geldiğini ileri sürdü. İşte Gökçek'in canlı yayındaki açıklamalarından bazı satır başları;

"Eline ne zaman fırsat geçse vandallık yapan bu kişileri kastediyoruz geziciler sözünden, başkalarını söylemiyoruz. Otobüs idaresinin önünde, özellikle Kızılay'da tahrip edilen otobüslerin tamamını koyduk ki Ankaralı unutmasın bunları. Bunu neden yaşadık? Yani bunları bir daha yaşamayalım diye ama yaşadık mı yaşadık. Bakın son olaylar oldu, şu geçtiğimiz hafta Belkin için yaşandı. Bir tane otobüsümüzün, camını çerçevesini aşağıya indirdiler. 12 tane otobüsümüsün üzerine yazı yazdılar. Bazı otobüslerimizin lastiklerini indirdiler. Bunlar Vandallık, bunlar gezicilik.

"MİLİTANLAR ANKARA'NIN KADROLARI OLACAK"

Bunlar yarın CHP seçimleri kazandığı zaman, Ankara'nın kadroları olacaklar. Şu an CHP'nin MHP'den geçmiş olması, birşeyi değiştirecek değil. Bakın şu kadarını söyleyeyim. MHP'den geçtikten sonra 35 tane arkadaşını belediyeye getireceğini söyledi herkese. Bundan dolayı da MHP camiasından ciddi oy istedi ve sempatide buldu. Tekrar da MHP'ye geçeceğini söyleyerek yaptı bunu. CHP ise uyanıklık yaptı tek bir tane meclis üyesi koymadı. Böyle olunca istifa tehtidinde bulundu aday. Kılıçdaroğlu da istifa etme dedi ve milletvekilliği sözü verdi.

"25 BİN KİŞİYİ İŞTEN ATACAK"

Şimdi MHP'li arkadaşlar şundan dolayı endişe ediyorlar. Biliyorlar ki Mansur Yavaş'a verilecek her oy, CHP'nin militanlarına verilecek bir oydur. O geziciler iş sahibi olacak. Belediyede 26 bin çalışan var, 25 binini işten atacaklar yerlerine şakır şakır bu militanları yerleştirecekler. Niye bunu diyorlar. Ne zaman CHP'li bir belediye, başka bir belediye başkanından görevi devralsa hemen bu operasyona geçip, kıyıma başlıyor. Bunun bir istisnası yok. Sadece seçimden önce işi geçiştirebilmek için bunları söylüyor.

"YAVAŞ ACIMASIZ BİRİSİ"

Mesala siz şimdi bunu sorsanız ben hiçbir şey yapmayacağım diyecek. Kendisi Beypazarı belediye başkanı iken 38 kişiyi işten attı. Sekreter kızı tüm itfaiyenin içerisine aylarca gönderdi. Böyle acımasız bir insan kendisi. MHP şunu düşünüyor, yarın ben bunlara oy verecek olursam doğrudan doğruya CHP'nin militanlarına oy verecek.