BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.400,66
HABER /  GÜNCEL

Gerçek bir çikolota için

Gerçek bir çikolata yemek ve kakao yağının verdiği lezzete ulaşmak için, uzmanın tavsiyelerine kulak verin.

Abone ol

Gerçek bir çikolata yemek ve kakao yağının verdiği lezzete ulaşmak için, çikolatayı ağızda eriterek en az 3 dakikada yemek gerektiği belirtildi. Konya'da çikolata ve şeker ürünleri üzerine yıllardır faaliyet gösteren bir firmanın Müdürü Erol Özçelik, ülkede kilosu 5 YTL'den 100 YTL'ye kadar değişen fiyatlarda çikolata satıldığını söyledi.

Bunlardan önemli bölümünün gerçek çikolata özelliğini taşımadığını savunan Özçelik, ''Çoğu kakao yağı içermiyor. Bunun yerine margarin kullanıyorlar. Ayrıca bazı üreticiler kakao yerine fındık kabuğu tozu bile kullanıyor. Gerçek ile olmayanını ayırmak kolay değil'' dedi. Şubelerinde 200'den fazla çeşit çikolata sattıklarını belirten Özçelik, şunları kaydetti:

''Gerçek bir çikolata için, en az 30 YTL'yi gözden çıkarmak gerekiyor. Biz de kilosu 60 YTL'ye satılan altın ve gümüş kaplamalı çikolataların yanı sıra kilogramı 75 YTL'ye kadar alıcı bulan çikolata bulmak mümkün. Ayrıca çikolatanın zevkine varmak için, yeme tekniği çok önemli. Türkiye'de birçok kişi çikolatayı ekmek yer gibi tüketiyor. Bu şekilde yenilen çikolatadan sadece şeker ve biraz da kakao tadı alınır.''

KAKAONUN ÖZÜNE ULAŞIN
Kakaonun yağının özünün tadına varmak için çikolatanın ağızda eritilerek yenmesini öneren Erol Özçelik, ''Bir çikolatayı yeme süresi, en az 3 dakika olmalı. Kakaonun özü ancak 1 dakika sonra hissedilmeye başlanır. Ancak bu şekilde çikolatada gerçek tada ulaşılır. Çikolata merakı olanlar, bu tekniğe özen gösterir'' dedi. Özçelik, ayrıca gerçek çikolatanın kakao yağının özelliği nedeniyle kalbe iyi geldiğini belirterek, ''Yurt dışında yapılan araştırmalar, gerçek çikolata üzerinedir. Türkiye'de içine margarin, fındık kabuğu atılarak üretilenlerin sağlığa faydasından çok zararı dokunur'' diye konuştu. Özçelik, kendilerinden alışveriş yapan müşterilerine çikolatanın nasıl yenmesi konusunda tavsiyelerde bulunduklarını kaydetti.