BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.446,88
HABER /  GÜNCEL

Kadın ayakkabı tamircisi olur mu?

Kadınlar hemen hemen her mneslekten görmeye alıştı. Peki kadından ayakkabı tamircisi olur mu?

Abone ol

''Hiçbir kadın, 'Ben bu işi yapamam' demesin. Kendine güvensin. Çalışan her zaman kazanır...'' Böyle diyor Leyla Uzgur... Leyla Uzgur, eşinin rahatsızlığı üzerine başladığı ayakkabı tamirciliğini, Ankara'nın Etlik semtindeki dükkanında 15 yıldır başarıyla sürdürüyor.

KOCAMA YARDIM İÇİN BAŞLADIM
Uzgur, yaptığı açıklamada, ayakkabı tamirciliğine, omuzundan rahatsız olan eşine yardım etmek amacıyla başladığını belirterek, ''Kocama yardım edeyim diye gelip giderken, bir süre sonra işi öğrendim'' dedi.

Eşinin bir ayakkabı fabrikasında çalışmaya başladığını, ancak dükkanlarını kapatmayı düşünmediklerini anlatan Uzgur, şöyle konuştu: ''Hem yan gelir olsun hem de kocam işine alışamazsa dönebileceği bir yer bulunsun düşüncesiyle dükkanımızı kapatmadık. İlk zamanlarda ufak tefek işler yapıyordum. Büyük işleri beceremeyince çok zoruma gitti.

'Neden yapamayayım ki' dedim kendi kendime. Biraz beceri, biraz da dikkat isteyen bir iş ama ağır değil. Ben de azmedip öğrendim.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM
     
İlk zamanlarda etraftan farklı tepkiler aldığını, ''Kadından ayakkabı tamircisi olur mu?'' diyenler bulunduğunu belirten Uzgur, bir süre sonra tepkilere alıştığını ve aldırmadığını söyledi.

İşte ve evde en büyük destekçisinin eşi olduğunu vurgulayan Uzgur, kendisine her zaman güvenen eşinin,çevrenin tepkisine aldırmadığını dile getirdi.