BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Galaxy K Zoom' a detaylı test

Samsung'un yeni "telefonlu kamerası" Galaxy K Zoom'u, A'dan Z'ye test edildi.

Abone ol

Chip Dergisinin haberine göre detaylı bir teste tabii tutulan Samsung'un telefonlu kamerası Galaxy K Zoom,ilk modelin aksine daha ince yapısı, "lastikleştirilmiş" arka kapağı ve güçlü donanımıyla Galaxy S5'e oldukça benziyor.

Samsung, üst seviye kompakt kamerayla akıllı telefonu birleştiren yeni Galaxy K Zoom modeliyle karşımızda. Samsung'un şimdiye kadarki kamera odaklı cihazlarından daha değerli olan Galaxy K Zoom, ilk modelin aksine daha ince yapısı, "lastikleştirilmiş" arka kapağı ve güçlü donanımıyla Galaxy S5'e oldukça benziyor.

Güney Koreli şirket, cep telefonuyla kompakt kamerayı birleştirerek hibrit bir çözüm sunuyor. Aslına bakacak olursa bu Samsung tarafından ilk defa yapılan bir şey değil, daha önce Samsung Galaxy S4 Zoom ile aynı segmentte karşımıza çıkmıştı.

Galaxy K Zoom'da özelliklerin pek fazla kısılmaması ve üstüne mükemmel derecede başarılı bir kamera eklenmesi bizi mutlu etti. 10X yakınlaştırma çarpanı bulunan cihaz boyutları bakımından da iddialı. Çok büyük ve kalın olan Galaxy S4 Zoom'un aksine Galaxy K Zoom daha ince. Her ne kadar neredeyse S5'i kalınlık bakımından ikiye katlasa da, kameranın getirdiği özellikler bu açığı kapatıyor.

Galaxy K Zoom'da 8 GB'lık dahili hafıza bulunuyor, dilerseniz cihazın hafızasını bünyesinde bulunan microSD kart yuvası sayesinde ek olarak 64 GB daha arttırabiliyorsunuz.samsung-1.jpg


Galaxy K Zoom'da 720 x 1.280 çözünürlüklü Super AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran şu an satışta bulunan en iyi ekran olmasa da, S4 Zoom'da bulunan 540 x 960 ekran çözünürlüğüne kıyasla görüntülere hem keskinlik hemde detay olarak çok şey katmış. Galaxy K Zoom'da tıpkı Galaxy S5'te olduğu gibi 2 GB RAM bulunuyor.

Samsung Galaxy K Zoom gücünü Samsung'un 6 çekirdekli Samsung Exynos 5 işlemcisinden alıyor. Yüksek performans gerektiği zaman 2 çekirdekli 1.75 Ghz hızında çalışabilen A15 işlemciye ve daha az güç gerektiği zaman 4 çekirdekli 1.3 Ghz saat hızında çalışan A7 işlemciye sahip olan K Zoom, hem verimlilik anlamında, hem de performans açısından size mutlu edecektir.

Galaxy K Zoom'da artık standart olarak kabul edilen NFC ve 4G bağlantı seçenekleri de yer alıyor. Çıkarılabilen arka kapak batarya ve microSIM yuvalarına erişmenizi sağlıyor. Arka tarafta aynı zamanda gürültü engelleyici mikrofon ve videolarda kullanabileceğiniz bir mikrofon daha bulunuyor.

Ne yazık ki Galaxy K Zoom biraz pahalı bir fiyat etiketini sahip. Ülkemizde henüz satışa sunulmayan cihazın Avrupa'da değeri, yaklaşık 1500 TL'ye tekabül ediyor.

Galaxy K Zoom büyük lensiyle beraber tartıda 200 gram geliyor. S4 Zoom'dan 7 gram daha hafif olan cihaz günümüzün akıllı cihazlarına oranla tabii ki ağır. Burada Google'ın Nexus 5'inin 130 gram olduğunu ve LG'nin amiral modeli G3'un 142 gram olduğunu belirtmeliyiz.