BIST 9.887
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.459,22
HABER /  GÜNCEL

Bakırhan, Erbakan'ın izinde

DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan eylem ve söylemleriyle Erbakan'ın yolunda olduğunu ortaya koyuyor. Hadi Özışık, Bakırhan'ın muhtemel 'yol haritası'nı yorumladı.

Abone ol

DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan son günlerindeki söylem ve eylemleriyle, kapatılan RP'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan'ın yolunda olduğunu ortaya koyuyor. İşte Hadi Özışık'ın kaleminden iki lider ve iki benzerlikler:

Yazı: Hadi Özışık
Kaynak: www.internethaber.com


Erbakan da böyle yapmıştı Osman Bey!
Refahyol iktidarı öncesinde Erbakan'ın söylediği "İktidara geldiğimizde rektörler önümüzde selam duracak" sözleri, inancını yaşamak isteyen herkese büyük zarar verdi.

Türban, Türkiye'nin gündeminden bir daha hiç düşmedi. Başında örtü olan binlerce genç kız, üniversite kapısının dışına itildi, horlandı, azar işitti.
Samimi Müslümanlar da zarar gördü Erbakan'ın gereksiz ve riya dolu bu sözlerinden. Başını örten herkese farklı bir gözle bakıldı çünkü.
Öyle ki; yıllarca aynı yastığa baş koyanlar, basit bir protokolde yanyana dahi gelemedi. 'Yobazlık'ta kimsenin aşık atamayacağı bazı kesimler, kafayı Emine Erdoğan'ın başındaki örtüye taktı. Hem de Erbakan'ın "İktidara geldiğimizde rektörler önümüzde selam duracak" sözlerini referans göstererek!

Tabii "Kanlı mı kansız mı?" saçmalığı tuzu biberi oldu her şeyin. Tarikat liderlerinin lüks otomobillerle, başbakanlık binasında ağırlanması ise bardağı taşıran son damla oldu. Erbakan şimdi yok! Ama O'nun verdiği hasarın izleri silinmiyor... Pek silinecek gibi de görünmüyor!
Tahmin ettiğiniz gibi, sözü DEHAP'lı yöneticilerin akıl almaz tutum ve davranışlarına getirmek istiyorum. Onlar da, tıpkı Erbakan gibi, derin yaralar açacak söz ve davranışların içinde. Erbakan'ın samimi Müslümanlar'a verdiği zararı, onlar şimdi Kürtler'e veriyor. Erbakan'ın çok tartışılan "Kanlı mı kansız mı?" sözünün karşılığı, birebir aynı olmasa da, DEHAP lideri Tuncer Bakırhan'ın ağzından çıktı:
-(...) Üç beş taşla geri çekilmeyiz!

Kürt temsilcisi (!) olduğunu iddia eden Orhan Doğan'ın "Bir gün gelecek, Abdullah Öcalan serbest kalacak" sözlerinin bir benzerini yukarıda da ifade ettiğim gibi, yıllar önce Erbakan Hoca söylemişti:
-(...) Herkes selam duracak!
Diyarbakir Belediye Başkanı Osman Aydemir'ın Strazbourg'daki konuşması ise, yine Erbakan'ın himayesindeki Şevki Yılmaz'ı, Hasan Mezarcı'yı ve diğer din bezirganlarını hatırlattı bana:
-PKK'nın Türk Silahlı Kuvvetleri ile aynı anda silah bırakması gerekiyor.
Necmettin Erbakan, geçmişteki söz ve davranışlarından ötürü bugün pişmanlık duyuyor mu bilmiyorum. Erbakan'ın himayesindeki Hasan Mezarcı'nın ne hallere düştüğünü hep birlikte gördük. Şevki Yılmaz ise, dut yemiş bülbül gibi, ağzı var dili yok şimdilerde. Ne yapar, ne eder, nerededir kimse bilmez!
Sözün özü şu; Tarih tekerrürden ibarettir. Yarın ayn şeylerin olacağından kuşkunuz olmasın. En büyük zararı Kürtler'e veren zihniyetin sonu da Hasan Mezarcı gibi olacak.
Buna inanın!