BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  GÜNCEL

İstanbul ve Newyork kardeş oluyor

New York Belediye Başkanı Michael R. Bloomberg ile görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, iki şehrin kardeşliği için buluştu.

Abone ol

New York Belediye Başkanı Michael R. Bloomberg ile görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Michael R.Bloomberg’a New York ile İstanbul'un kardeş şehir olmasını teklif etti. Ziyarette, terör, Türkiye’nin AB’ye girme süreci ve ekonomik konular ele alındı.

13 Eylül'de yapılacak New York Belediye Meclisi seçimleri öncesinde yoğun bir çalışma temposunda olan Michael R. Bloomberg, Başkan Kadir Topbaş’ın nezaket ziyaretinden büyük memnunluk duyduğunu ifade etti. Samimi bir havada geçen görüşmede Başkan Kadir Topbaş Bloomberg’i 10001 numaralı formayı New York Belediye Başkanı Bloomberg’ veren Başkan Topbaş; “Bu yıl maratonda ‘teröre karşı mücadeleyi” simgeleyeceğiz, gelin birlikte koşalım” dedi. New York Bloomberg, “Tam destek veriyorum, ancak ben şu sıralarda seçim maratonu koşuyorum, tarihler çakışıyor” dedi. Bunun üzerine Başkan Topbaş, “Seçimi kazandıktan sonra İstanbul’a dinlenmeye gelirsiniz” diyerek karşılık verdi. New York Belediye Başkanı, Türkiye’nin AB’ye girmesi gerektiğini de belirtti.

Görüşmede, Başkan Dr. Mimar Kadir Topbaş İstanbul ile New York'un ‘Kardeş Şehir’ olmasını teklif etti. Bloomberg'in bu öneriye olumlu yaklaştığını ifade ederek bunun için iki taraflı bir sürecin başlatılacağını kaydetti. ‘Kardeş Şehir’ olmanın kağıt üzerinde kalacak bir anlaşma olmadığını belirten Mimar Topbaş da iki şehir arasında bilgi ve deneyimlerin paylaşımını sağlamasının ve turizme olumlu katkılar yapmasının beklendiğini kaydetti.7. Avrasya Maratonuna da davet ettiDünyadaki büyük kentlerle iletişim içinde olmayı önemsediklerini ve bu bağlamda New York gezisinin kendilerine önemli bir deneyim kazandırdığını dile getiren Topbaş, bir mimar ve belediye başkanı olarak New York’ta en çok, şehrin son derece düzenli kurgulanmış olmasından etkilendiğini ifade etti. Kadir Topbaş, “Dünyada üç önemli şehir var, New York, Tokyo ve Londra. Biz İstanbul’u bu üç şehrin arasına sokmaya çalışıyoruz. Şu anda da iyi bir yükseliş yakaladık” şeklinde konuştu.

Görüşmenin sonunda New York Belediye Başkanı Michael R. Bloomberg’e ipek halı hediye eden Başkan Kadir Topbaş, “İnşallah size uğur getirir seçimi kazanırsınız. Ben oy kullanma hakkı olan Türklere ve dostlarıma seçimde sizi desteklemesini söyleyeceğim” diyerek, meslektaşına başarılar diledi