BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,91
HABER /  GÜNCEL

Federasyonda cezalar netleşmeye başladı

Şike soruşturmasının sonuçlanmasını beklemeden karar verecekleri yönünde sinyal veren Futbol Federasyonu'nda cezalar netleşmeye başladı.

Abone ol

Şike soruşturmasının sonuçlanmasını beklemeden karar verecekleri yönünde sinyal veren Futbol Federasyonu'nda cezalar netleşmeye başladı.

İddialara göre, Fenerbahçe ve Sivaspor'un küme düşürülmesi, Eskişehirspor'un 15 puanının silinmesi görüşü ağırlık kazanıyor. Buna göre, Fenerbahçe ve Sivasspor'un yerine geçen sezon küme düşen Bucaspor ile Konyaspor tekrar Süper Lig'e alınacak. Trabzonspor'un adı da şike skandalında geçtiği için lig şampiyonsuz tescil edilecek.

ESKİŞEHİR 15. OLACAK

Fenerbahçe ve Sivasspor'un yerine Süper Lig'e geçen sezon küme düşen Bucaspor ve Konyaspor tekrar alınacak. Eskişehirspor küme düşürülmeyecek ama 15 puanı silinince 15. sıraya inecek ve lig böyle tescil edilecek.
Trabzonspor'un ikinci olmasına rağmen adı teşvik primi iddialarına karıştığı için ligin şampiyonsuz olarak tescil edilmesi bekleniyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ BELİRSİZ

Şampiyonlar Ligi'ne kimin gideceği konusu ise tam olarak netleşmedi.Lig şampiyonsuz tescil edilirse bile, ikinci Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne gitme hakkı zaten var. Ligi üçüncü bitiren Bursaspor'un Türkiye'nin ikincisi temsilcisi olarak Şampiyonlar Ligi'ne gönderilip gönderilmeyeceği ise UEFA ve TFF'nin birlikte alacağı karara bağlı. Bursa, Şampiyonlar Ligi'ne giderse UEFA'ya katıacak üçüncü takım ise Kayseri olacak.