BIST 9.798
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.458,81
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Federasyon Başkanları'nın mal varlıkları!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, son üç yıl içinde, 42 bağımsız spor federasyonu denetlendiğini belirterek, “Federasyon başkanlarının mal varlıkları ile ilgili olarak yürütülen herhangi bir inceleme bulunmamaktadır” dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Bakan Kılıç, ülkede toplamda 60 spor federasyonu bulunduğunu, bunlardan 4 tanesinin Spor Genel Müdürlüğüne bağlı, 56 tanesinin ise bağımsız olup, “Bağımsız Spor Federasyonu Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği” kapsamında faaliyet gösterdiğini söyledi.

Spor Genel Müdürlüğüne bağlı 4, 56 adet de bağımsız federasyon olmak üzere toplam 60 federasyon bulunduğunu kaydeden Gençlik ve Spor Bakanı, “Bağlı federasyonların bütçesi Spor Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmakta, bağımsız spor federasyonlarına 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un Ek 9′uncu maddesi gereği yardım yapılmaktadır. 2013 yılında 56 bağımsız spor federasyonuna toplamda 51 milyon 269 bin TL bütçe tahsis edilmiştir” dedi.

Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un Ek 9′uncu maddesi gereğince, bağımsız spor federasyonlarının her türlü faaliyet ve işlemlerinin Genel Müdürlüğün bağlı olduğu bakanlığın denetimine tabi olduğuna işaret eden Kılıç, şöyle dedi:

“Bu Kanun uyarınca ve Bakanlık Makamı’nın oluruna istinaden spor federasyonları denetlenmektedir. Son üç yıl içinde, 42 bağımsız spor federasyonu denetlenmiştir. Federasyon başkanlarının mal varlıkları ile ilgili olarak yürütülen herhangi bir inceleme bulunmamaktadır.”