BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

FED faiz oranını artırdı

ABD Merkez Bankası (FED), 16. kez banka faiz oranını 0.25 oranında artırarak yüzde 5'e çıkardı.

Abone ol

Amerikan Federal Merkez Bankası'nı 18.5 yıl boyunca yöneten Alan
Greenspan'den görevi devralan Ben Bernanke başkanlığında ikinci kez
toplanan FED'in ''Federal Serbest Pazar Kurulu'' yetkilileri, enflasyonu dizginlemek için faizlerin daha da artırılabileceğini belirtti.

Son faiz artırımıyla birlikte ABD'de faiz oranları 2001'in Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesine erişmiş oldu. ABD Merkez Bankası FED, faiz oranlarını son 2 yıl içinde 16. kez artırdı. FED Açık Piyasa Komitesi, dün yaptığı toplantıda faiz oranlarını 25 baz puan artırarak yüzde 5'e yükseltti. FED'in bu kararı sonrasında değerlendirmelerde bulunan ekonomistler, ise FED'in para politikası açısından görünümü daha az belirgin olduğu bir döneme girildiğini belirtiyor.

FED'in 2 yıldır uyguladığı faiz artırımı politikasının ardından, bundan sonra atacağı adımın ne olacağını bilmediğini ifade eden ekonomistler, "artık tamaman farklı bir ortama girildi" değerlendirmesinde bulunuyor. FED ise, faiz artırımı sonrası yaptığı açıklamada, gelecekte alınacak kararların ekonomik alandan gelecek bilgilere ve verilere bağlı olacağı görüşünü tekrarladı. Enflasyon riskinin kontrol altında tutulması için yeni faiz düzenlemelerine ihtiyaç olabileceğini belirtti.