BIST 10.370
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.400,50
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Da Vinci Şifresine eleştiriler

'Da Vinci Şifresi' 19 Mayıs'ta dünyayla aynı anda Türkiye'de de 194 sinemada gösterime girecek.

Abone ol

Audrey Tautou (30) ve Tom Hanks'in (50) başrollerini paylaştığı 'Da Vinci Şifresi' 19 Mayıs'ta dünyayla aynı anda Türkiye'de de 194 sinemada gösterime girecek. Gelen talebe göre, bu sinema sayısının artırılması da söz konusu. Vatikan'ın tepkisini çeken filme ilk eleştiri, İngiliz gazetelerinden geldi. The Sun gazetesi, oyuncu seçiminin doğru olup olmadığını sorguladı. Tom Hanks'in tarihçi Robert Langdon rolünün üstesinden gelip gelmediğinin tartışmalı olduğunu yazan gazete asıl yıldızın İngiliz oyuncu Paul Bettany olduğunu yazdı. Şiddet sahneleri nedeniyle filmin 12 yaşından büyükler için olduğunu iddia eden gazete bunun sebebinin de albino suikastçı Silas'ı oynayan Paul Bettany olduğunu öne sürdü.

İşte çok konuşulacak çarpıcı sahneler:



Film, müze müdürü Jacques Sauniere'nin Paris'teki Louvre Müzesi'nde yerde yattığı sahne ile açılıyor. Olaylar burada düğümleniyor.

Robert Langdon (Tom Hanks) kriplolojist Sophie Neveu (Audrey Tautou) ile birlikte Katolik Kilisesi'nin korkunç sırlarına ulaşıyor.

Langdon ve Neveu, Paris, Roma ve Londra sokaklarında hayatlarını pek çok kez tehlikeye atıyor ve neredeyse ölümden kıl payı kurtuluyor.

VATİKAN TEPKİLİ

SENARİST Akiva Goldsman, Kincoln Katedrali, Belvoir Kalesi, A Time To Kill, A Beautiful Mind ve Cinderella Man'i yazarken olduğu gibi, bu filmde de detaylara dikkat etti. Diyaloglar heyecanı bölmeyecek şekilde kısa ve net. Vatikan, ciddi bir şekilde eleştiriliyor. Kilise, filmi protesto ediyor.

Singapur'da 16 yaşından küçüğe yasak

Singapur yetkilileri Da Vinci Şifresi'ni çocukların izlemesini yasakladı. 16 yaşından küçükler için sansür getiren hükümet, şiddet sahneleri nedeniyle çocukların korkabileceğini söyledi. Dini temsilciler, Medya Gelişim Kurulu, Gazete ve İnternet Medyasını Düzenleme Kurulu'nun da içinde bulunduğu Singapur Film Sansür Dairesi, 'Film dini bakımdan da sakıncalı olabilir' açıklamasını yaptı.

Sadece 2 saatlik eğlence

Da Vinci Şifresi'nin yazarı Dan Brown ve yönetmen Ron Howard ne dünyayı ne de inançları değiştirmeye çabaladıklarını açıkladı. Filmin tek iddiası seyirciyi az da olsa sanat ve tarihe yaklaştırmak ve heyecanlı bir 2 saat sunmak.