BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.396,83
HABER /  POLİTİKA

Erbakan yeniden yargılanacak

Erbakan, cezasını evde çekmesi için yasa çıkarılmasına karşın erteleme başvurusu yaptı.

Abone ol

Erbakan evde hapsi kabul etmeyince savcılık, infazın ertelenmesiyle ilgili karar vermek için Hoca'dan kan ve idrar örneği istedi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Necmettin Erbakan'ın, Yargıtay'ın "yeniden yargılama" kararı uyarınca, 2 yıl 4 ay 10 günlük hapis cezasının infazının durdurulması talebini reddetti. Başsavcılık; "yeniden yargılanma infazı durdurmaz" deyince, Erbakan, cezasını evde çekmesi için yasa çıkarılmasına karşın yeniden erteleme başvurusu yaptı. Edremit Başsavcılığı da erteleme için Erbakan'dan kan ve idrar örneği istedi. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, yeni TCK uyarınca Erbakan'ın "Kayıp Trilyon" davasından yeniden yargılanması kararı vermişti. Bu kararın ardından Erbakan'ın cezasını evinde çekebilmesine yönelik yasa yürürlüğe girmişti. Ancak Erbakan, cezayı evinde de çekmek istemeyince, infazın durdurulması talebiyle Edremit Başsavcılığı'na başvurdu.

YENİ YARGILAMA İSTEDİ
Erbakan,başvurusunda Yargıtay'ın "yeni TCK'da sahtecilik suçu değişti. Buna göre yeniden yargılanması gerekir" yönündeki kararını gerekçe gösterdi.

Haber:Özge TATAR
Kaynak: