BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHPnin imam takıntısı

CHP'li Seyhan, AKP'nin kadrolaşma iddialarına imam kökenli bir bürokratı örnek gösterdi.

Abone ol

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, AKP'nin kadrolaşma iddialarına örnek olarak, imam kökenli bir bürokratı gösterdi. Seyhan, köy imamlığından Enerji Bakanlığı Elektrik Üretim Anonim Şirketi Personel Daire Başkanlığı'na getirilen Ali Canik'in mesleki kariyerini kadrolaşmaya örnek olarak gösterdi. Canik'in bu hızlı yükselişine şaşırdığını belirten Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, 'Hükümetin enerji piyasasında yetkin bir kurumun eğitilmiş tüm personellerinin atanması ve görevlendirilmesi işlemini bu konuda eğitimi olmayan bir imama vermesi kadrolaştırmanın ispatıdır' dedi.

KARİYERİN BAŞLANGICI
Devletteki hizmetine 21 Ağustos 1981 tarihinde Tokat'ın Reşadiye İlçesi Büşürüm Köyü'nde imam olarak başlayan ve 4 yıl imamlık yapan Canik, Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitirdikten sonra mesleki başarı adımlarını atmaya başladı. 1992 yılında ise imamlıktan Türkiye Elektrik Kurumu'na geçen Canik, Refahyol döneminde TEAŞ Santral İşletme Daire Başkanlığı Köklüce Almus Ataköy HES işletmesinde koruma ve güvenlik amirliğine yükseldi. 1997 yılında TEAŞ'ın Kılıçkaya İşletmesi'nde İdare İşler Müdür Yardımcısı ve devamında Orta Anadolu İşletmesi'nde Baş Uzmanlık görevlerine atandı.

MÜDÜRLERE SÜRGÜN

Yükselişi AKP iktidarında artan ve 8 Şubat 2002 tarihinde Orta Anadolu İşletmesi'nde Baş Uzman olarak görev yapan Canik, halen 18 bin kişinin sorumluluğunu üstleniyor. Göreve başlar başlamaz üst düzey 28 uzmanı Ambar Müdürlüğü'ne atadığı iddia edilen Canik'in Enerji Üretim Anonim Şirketi'nin internet sitesindeki özgeçmişinde bir dönem imamlık yaptığı belirtilmiyor.

Kaynak: Akşam