BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu'na ağır Suriye eleştirisi

Başbakan Erdoğan, Suriye'de kan döken Esad'ın rejimini savunmak üzere toplantı yapan CHP'yi hedef aldı.

Abone ol

CHP yönetimini Esad'a destek çıkmakla eleştiren Başbakan Erdoğan, "Kişi arkadaşının dinindendir, bunu unutmayın" diye konuştu.

Suriye konusu iktidar ile ana muhalefeti bir kez daha karşı karşıya getirdi. Partinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Baas rejimine arka çıkmakla suçlayan CHP'yi işte bu sözlerle eleştirdi:

''Tabii bu arada şu anda Anamuhalefet Partisi de Suriye ile ilgili bir toplantı yapıyor. Suriye'deki zulmü, Suriye'deki şu ana kadar on bine yaklaşan öldürülen kardeşimizi, öldüren rejimi savunmak üzere toplantı yapıyor. Çeşitli yerlerden sosyal demokratlarla birlikte bu mantıkla, bu anlayışla Suriye'ye çözüm vereceklermiş. Onun da değerlendirmesini önümüzdeki günlerde ayrıca yaparız. Kim nerede duruyor, bu çok önemli, kim kiminle beraber hareket ediyor? Kişi arkadaşının dinindendir, bunu unutmayın. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu, bunu unutmayın ve bunların hepsini oturup değerlendireceğiz.''

EĞİTİM TARTIŞMALARINDA CHP'Yİ HANGİ SÖZLERLE MEYDAN OKUDU? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

4+4+4 tatışmalarına değinen Erdoğan, medya komisyonda yaşanan kavgayı farklı yansıtmakla eleştirdi. Anladıkları dil neyse, o dille konuşacaklarını belirten Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Bizi salona sokmadılar diyecek kadar doğru konuşmayan anlayışın temsilcileri. Son pazar gününde de AK Parti grubunda da komisyon üyesi olmayan arkadaşlar salona girdi. Çünkü ondan önce yaptıkları bu, anladıkları dil o. Arkadaşlarımız geldi ama yaptıklarını gördünüz. Partinin sorumlu bir insanı konumunda olanın bir bant tankını fırlatacak kadar edepten uzak. Bu nasıl bir milli iradeyi temsil adına orada bulunmaktır. Buna yönelik medya ne yaptı, ne yazdı? Nerede hak, nerede hukuk. Demokrasi adına neredesiniz? Anladıkları dil neyse, o dille konuşacak bu yasayı Meclis'ten çıkaracağız. Bu yasayı çıkarmak boynumuzun borcudur. 4+4+4 bir 28 Şubat uygulamasıdır. Şu anda atılan adım tekrar aslına rücu etmesi. Çağdaş eğtiim teknolojisi neyse onu getiriyoruz. Dünya ile bütünleşme adına ne gerekiyorsa yapıyoruz."

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARLA KUCAKLAŞTI

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, salonda bulunan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası ile Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ödül alan sporcular ile Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'yi milletvekillerine ve izleyicilere takdim etti. Erdoğan, kürsüde, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile beraberindeki Terzi ve sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kenya asıllı Türk sporcu, Başbakan Erdoğan'ın elini öpmeye çalıştı.

Erdoğan, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla Genel Kurul'a gelen sporcu down sendromlu çocukları kürsüye davet ederek, onlarla ilgilendi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklar Erdoğan'a çiçek ile 53 numaralı ''R. T. Erdoğan Başbakanımız'' yazılı forma hediye etti. Başbakan Erdoğan, kendisine sarılan 2 çocuğa aynı şekilde sarılarak karşılık verdi.

Down sendromlu bir çocuğun kısa bir süre oynayarak şarkı söylemesi, Başbakan Erdoğan ve salonda bulunanlarca izlendi. Down sendromlu bir çocuk da Erdoğan'a siyah bir atkı hediye ederek, boynuna astı.