BIST 9.974
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.433,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Afganistan cevabı

12 askerin şehit edilmesi sonrası muhalefetten gelen "Ne işimiz var Afganistan'da?" sorusu Başbakan Erdoğan'ı kızdırdı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan muhalefeti Afganistan şehitleri üzerinden rant elde etmekle suçladı. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'ndan Çanakkale şehitliğini ziyaret etmesini isteyen Erdoğan, vizyonsuzlukla suçladığı Erdoğan, iki lidere böyle seslendi:

"Büyük iddialarınız olursa büyük ülke olursunuz. Ama bunlar maalesef, butik devlet olmaktan öte geçemediler."

Gündeme ilişkin konuları değerlendirdiği grup toplantısında muhalefetin suçlamalarına böyle cevap verdi:

Hele hele başında milliyetçi kelimesi olan bir partinin şehitlerimizin aziz hatırası namına yaptığı edep dışı çıkışları anlamakta güçlük çekiyoruz. Daha hadise aydınlanmadan 12 şehidimiz üzerinden rant devşirmeye çalışmak imanevi ve milli hiç bir değerler bağdaşmamaktadır. Şehitlerimiz daha toprağa verilmeden kamuoyunu yanıltacak açıklamalar yapmak doğru değildir. Bizim sınırlarımız dışında görev yapan askerlerimiz milletimizin gururudur. Bu askerler görev yaptıkları ülkede büyük bir ülkeyi şanla şerefle temsil ediyor..

UFUKLARI SİVAS'IN ÖTESİNE GEÇEMEYENLER

Afganistan'da ne işimiz var diyenlerin ufukları Sivas'ın ötesine geçemeyenlerdir. Ufku olanlar böyle açıklamalar yapmaz. Küçük iddialarla büyük ülke olnumaz. Ama bunlar butik devlet olmanın ötesine geçemiyor. Türk askeri Afganistan'da Kosova'da, Lübnan'da, Afganistan'da barışın sembolüdür. Mehmetçik görev yaptığı her ülkede halkla kucaklaştığı askerlerdir. Bizim birliklerimiz Türkiye'nin ve o ülkenin çıkarlarından başka bir şey düşünmezler. Askerlerimizi taşeron olarak gösterenler zavallılardır. Tonga Krallığı'nın Afganistan'da askeri var. 50 ülkenin burada birlikleri var. Türkiye burada olmasın ne demek.. Afganistan'da Lübnan'da Kosava'da Bosna Hersek'te barış için Türk askeri görev yapmayacak da kim yapacak soruyorum sizlere..

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNİ GEZİN

Tenezzül edip Çanakkale'ye giderseniz orada Kosavalı şehitleri görürsünüz. Hiç kimse Boşnaklar'a Arnavutlar'a ne işiniz var Çanakkale'de demedi. Bu ne cehalettir. Bu ne gaflettir. Onlar kardeşleri için buraya geldiler. Şimdi birbirlerinin kucağında yatıyorlar. Dostluk adına kardeşlik adına eğitim için adalet için her yere gideceğiz. Ankara'dan başını dışarıya uzatamayan insanlara inat biz dünyayı kucaklamaya adaletle devam edeceğiz."