BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan PKK'ya hodri meydan

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında terörle mücadelede "durmak yok yola devam" mesajı verdi.

Abone ol

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık mesajları verdi. Erdoğan, PKK ve BDP'ye "Cudi Dağı'nda şu anda çatışma var. Durmak yok, sonuna kadar böyle devam edecek. Bunu böyle bilsinler" diye seslendi.

Nevruz gösterilerinde halkı tahrik etmekle suçladığı BDP, Başbakan Erdoğan'ın hedef tahtasındaydı.Ortalığı birbirine katan cam çerçeve indirenlere tepki gösterdiği konuşmasında Erdoğan, gerçek nevruz ile BDP'nin nevruzu arasındaki farkları anlattı:

GERÇEK NEVRUZ'DA SİLAH YOK

"Gerçek Nevruz'da silah yok. Terör örgütü ve onun uzantısı olan siyasi parti Nevruz'u coşkusundan koparmak için çirkin provokasyonlara başvurdu. Bu oyunu bozacak tek parti AK Parti'dir. Pazar günü başlayan olaylarda birçok şehirde esnafa, kamu araçlarına ciddi zararlar verildi. Nevruz böyle mi kutlanır? Bahar böyle mi karşılanır? Emniyet güçlerinin sağduyulu tavırlarına rağmen yaralananlar oldu. Nevruz'u taşla, sopayla, molotofkokteyliyle toplamak Nevruz'un ruhuna tamamen aykırıdır. Bayram gününü matem gününe çevirmek büyük bir sorumsuzluktur."

Eleştiri dozunu iyice artıran Erdoğan, iradesini Kandil'e teslim etmekle suçladığı BDP'ye böyle seslendi:

KANIN AKMASINI İSTİYORLAR

"BDP bir kez daha en iyi yaptığı şeyi yaptı. Kitleleri tahrik ederek şehirleri savaş alanına çevirmenin provasını yaptı. Kandil'den aldığı talimatla Nevruz'u bir gövde gösterisine çevirmek istemiştir. Terör örgütü bahar bayramını zehirledi. BDP terör örgütünün kirli oyununa artık alet olmuş demeyeceğim, uzantı olarak görevini yerine getiriyor. BDP barıştan, huzurdan yana değil, çatışmadan, kandan yana olduğunu açık ve net şekilde ortaya koydu. Biz BDP'nin de, onu yönlendiren Kandil'in de kan akması için büyük gayret gösterdiğini görüyoruz.

CUDİ DAĞINDA ŞU ANDA ÇATIŞMA VAR

Cudi dağlarında şu anda terör örgütü ile güvenlik güçlerimiz çatışıyor. Durmak yok, sonuna kadar bu devam edecek. Bunu böyle bilsinler. BDP maalesef rüşdünü ispat edemediğini, terör örgütünün vesayetinden kurtulamadığını bu Nevruz'da bir kez daha göstermiştir. Arkadaşlarımızda yaptıkları görüşmelerde zaten bunu söylüyorlar; 'Ne yapalım bizim direnme gücümüz yok.' Söylüyorlar. Ama bunu gelip Meclis'te tabii söyleyemiyorlar. Orada bakıyorsun orada bayağı Kandil türü taktik uygulamanın gayreti içine giriyorlar"

KÜRT VATANDAŞLARA SESLENDİ

Kürt meselesinin çözümünde inisiyatif almaktan kaçınan BDP'nin, bu Nevruz'da da çözümü değil, kanı, gözyaşını, çatışmayı tercih eden, sorunu derinleştirmeden medet uman bir tutum sergilediğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ben buradan özellikle Kürt kökenli kardeşlerime seslenmek istiyorum, bu çatının altından seslenmek istiyorum; Kardeşlerim BDP kendi ayakları üzerinde duramayan, kendi politikasını üretemeyen bir partidir. BDP sizin haklarınızı, hukukunuzu koruma rüşdüne erememiş bir partidir. BDP şu anda kendi rüşdünü yakalayamamış bir partidir. Kendi rüşdünü yakalayamamış bir siyasi partinin benim Kürt kökenli kardeşlerimin hakkını, hukukun korumak gibi bir derdi olabilir mi? Terörün boyunduruğundan, vesayetinden kendisini kurtaramamış bir partidir. Halkın iradesiyle seçilen milletvekillerinin halktan değil, Kandil'den emir ve talimat alarak hareket ettikleri bir partidir. Böyle bir partinin Kürt meselesinin çözümünde, Kürt kökenli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmesi asla ve asla mümkün değildir.

Değerli kardeşlerim, meselenizin çözüm adresi AK Parti'dir, AK Parti iktidarıdır. Biz 75 milyon için varız. Biz 780 bin kilometrekarelik vatan toprakları için varız. Benim Kürt kökenli kardeşim, BDP'nin gerçek yüzünü görmeli, gerçek niyetini anlamalı. BDP'nin kendisine ait bir iradesinin olmadığını artık fark etmelidir. Benim Kürt kökenli kardeşim, böyle bir Nevruz kutlamasını asla hak etmiyor. Doğu'da olsun, Batı'da olsun. Hiçbir şehirde, hiçbir esnaf kutlama altında camın, çerçevenin kırılmasını kabul etmiyor; bunu insani olarak da görmüyor. Nevruz'u kendi kirli ideolojileri için bir bahane, bir araç olarak görenleri, Kürt kökenli kardeşim iyi tanımalı ve bunlarla arasına artık herhalde mesafeyi koymalıdır.

Şunu da memnuniyetle ifade etmeliyim ki yapılan tüm tahriklere rağmen, Kürt kardeşlerim oyuna gelmemiştir. Aynı şekilde emniyet güçlerimiz bu tahrike prim vermemiş; sergilenmek istenen provokasyona geçit vermemiştir. Buradan, sabırlarından, sağduyularından, demokratik tavırlarından dolayı emniyet birimlerimizin tamamını özellikle kutluyor, hepsine teşekkür ediyorum. Tabii bu sabah şehit olan Ahmedimiz'e Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum, milletimizin başı sağ olsun.''