BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  MEDYA

Erdoğan'ın elindeki din silahı hepimizi ödürecek!

Başbakan Erdoğan'ın siyaset üretme tarzına çarpıcı eleştiriler yönelten Levent Gültekin " Tayyip Bey'in elindeki din ise korkunç bir silah haline geldi. Bu silahı elinden almamız gerekiyor." dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın konuğu olan internethaber.com yazarı Levent Gültekin gündemi değerlendirdi.

Medyaya dair çarpıcı veriler sunan Gültekin gazetelerin tirajlarının bilinen rakamların beşte biri dolayında olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın siyaset üretme tarzına çarpıcı eleştiriler yönelten Levent Gültekin "Dini bir bıçak gibi düşünün. Siz bir anne olarak çocuğunuzun ekmeğine tereyağı sürüp veririsiniz. Başkası adam öldürürür, Tayyip Bey'in elindeki din ise korkunç bir silah haline geldi. Bu silahı elinden almamız gerekiyor." dedi.

GAZETELERİN GERÇEK TİRAJI YAYINLANAN RAKAMLARIN BEŞTE BİRİ!

Türkiye'de gazete tirajları gerçek rakamın yaklaşık beş katı olarak yansıtılır. Adını vermeyeyim ama 18 bin satan gazetenin tirajı 110 bin olarak yansıtılır. Çok da basittir bunun formülü. Bunu tahmin olarak değil bilgi olarak söylüyorum. Dağıtım şirketi dağıttığı gazeteden komisyon alır. Siz gazete olarak şirkete dersiniz ki komisyonu verir gazeteyi kendiniz gönderirsiniz. Bütün gazeteler için gerçerlidir bu. Medyanın göçtüğünü gösterir bu. Medya sadece itibar değil tiraj da kaybetti. İnsanlar ilgi duymuyor ve okumuyor. Türkiye'de her şey siyasetin etrafında konuşuluyor. Sanat yok kültür yok.

TAYYİP BEY'İN ELİNDEN DİN SİLAHINI ALMAMIZ GEREKİYOR

Türkiye'de artık her şeyi din üzerinden konuşuyoruz. Dinden bağımsız olarak sinemayı, mimariyi, sanatı konuşabilmemiz lazım. Şehirlerimizin haline ağlamamız lazım. Her şeyi din üzerinden anlatamayız. Erdoğan bunu bilerek yapıyor. Toplumun önemli bir kesimiyle sağlam bir ilişki kuruyor bu şekilde. Tayyip Bey bunu siyasetin malzemesi yapıyor. Dini bir bıçak gibi düşünün. Siz bir anne olarak çocuğunuzun ekmeğine tereyağı sürüp veririsiniz. Başkası adam öldürürür, Tayyip Bey'in elindeki din ise korkunç bir silah haline geldi. Bu silahı elinden almamız gerekiyor.

IŞİD HAYSİYETİMİZİ İNCİTİYOR

Bu silah hepimizi öldürür. Öldürecek. Bu silah Ortadoğu'da IŞİD olarak çıktı karşımıza. Kafa kesiyorlar. Ezidileri yurtlarından sürüyor. Ne kadar acı. Haysiyetimizi incitiyor. 

TÜRKİYE'DE IŞİD'İN BİR VERSİYONUNU YAŞIYORUZ

Biz ülkemizde IŞİD'in bir versiyonunu yaşıyoruz. Amberin Zaman bir cümle kullandı televizyonda. Ben dini literatürü bilien biriyim ve söylediği şey dine aykırı bir şey değildi. Başbakan "edepsiz aşağılık kadın" diyerek bir hanımefendiyi linç ettirdi. Kimse de sormuyor "ne dedi ki?". Artık ağzınızı açamayacak hale geliyoruz. O yüzden tehlikeli bir silah diyorum, Tayyip Bey'in elinden bu silahı nedenle almamız gerekiyor. İslam dini incelikli bir dindir, ahlak ve erdem öğütler.
İslam ancak yüksek bir kültür ile birleştiğinde anlam ifade ediyor. Yoksa IŞİD çıkıyor ortaya.