BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın danışmanları dalkavuk mu?

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Erdoğan'ın danışmanlara olan bakışını ve ilişkisini yazdı.

Abone ol

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarının zayıf kaldığı ve dalkavukluk yaptığı iddialarına cevap verdi. 

PISIRIĞI BİR SANİYE BİLE YANINDA TUTMAZ

Başbakan Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerinden olan Akdoğan, Star gazetesindeki eleştirilere açıklık getirdi. Akdoğan'a göre Erdoğan gibi birisi korkak, pısırık bir kişiyi bir saniye bile yanında tutmaz.

ERDOĞAN EKİP VE HAREKET ADAMI

Tayyip Erdoğan gibi karizmatik ve güçlü bir liderin yanında danışmanlık yapmanın kolay olmadığını belirttiği yazısında Akdoğan, Erdoğan'ı bir ekip ve hareket adamı olarak tanımlıyor.

"Teşkilatçılık özelliğinin bir parçası da ekipçiliktir" diyen Akdoğan yazısında Erdoğan'a kadar  ortak çalışmaya ve istişareye önem veren çok az lider geldiğini hatırlatıyor. Sözü son dönemde alevlenen danışmanlık tartışmalarına getiren Akdoğan, böyle cevap veriyor.

SÖZ SÖYLEMEKTEN ÇEKİNEN EKİBİN İÇİNE GİREMEZ

(...)Başbakan’la çalışan danışmanların zayıf kaldığı, dalkavukluk yaptığı, hakikatleri söylemekten çekindiği gibi yakıştırmalar çok çirkin olduğu gibi gerçekle de bağdaşmıyor. Erdoğan gibi birisi korkak, pısırık bir kişiyi bir saniye bile yanında tutmaz.

ORTAK AKIL

Söz söylemekten çekinen veya sürekli güzellemeler yapan bir kişi Erdoğan’ın çalışma ekibinin içine giremez. Danışmanlıkta ne doğruyu ketmetmek vardır, ne de ‘ben söyledim, günah benden gitti’ kolaycılığına kaçmak vardır.Hem doğru bildiğini uygun üslupla söylemek gerekir, hem de doğru olduğuna inanılan sonuca ulaşmak için gayret göstermek gerekir. Ama danışman, milletvekili veya bakan gibi siyasi görevlerde bulunanlar farklı görüş sahibi olsalar da ortak akılla alınan karara uygun hareket ederler ve sonucun en hayırlı şekilde tecellisi için uğraşırlar.

Başbakan’ın birbirinden değerli olan danışmaları her gün medyada kendilerine yöneltilen suçlama, aşağılama veya kötülemelere karşı çıkıp da kendilerini savunamıyorlar. Çünkü onların işi sağa sola laf yetiştirmek veya vitrinde boy göstermek değil. Onlar mutfak işçisi gibi arka planda çalışıyorlar, sessiz sedasız büyük bir geminin yürümesi için ter döküyorlar. Danışmanlık fikir işçiliğidir ve fikrin namusunu korumak danışmanlıkta esastır. Başbakanın danışmanları da hem bu namusu korumakta, hem de misyon üstlendikleri harekete ve lidere sadakatle hareket etmektedir."