BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı kahreden senaryo

Erdoğan'ı Güngören'deki manzara kahretti! Grupta önce duygusal bir konuşma yaptı ardından da teröre lanet okudu!

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısı;

Alçak bir terör örgütünün eliyle; iki bomba insanlık düşmanı kalleşler yüzünü bir daha malesef gösterdi. Çöp kutularına iki bomba bırakmakla kalmamış, aynı zamanda çöp kutularına kirli ruh dünyalarını da eşgallerini de bırakmışlardır.

Milletimizle omuz omuza vermeye çalıştığımız o masum insanların gittiği şehirleri, sönen veya söndürülmek istenen ocakları yaşadığımız sürece unutmayacağız. Yüreklerimizden kopan canları, sonsuzluğa uğurlarken biliyoruz ki, milyonların yürekleri oradaydı.

Teröre lanet okuyoruz: Kararmış bir vicdan var ortada! Bunlarda şefkat diye merhamet diye birşey kalmamış. Bunlar, iradeden falan tamamen soyutlanmış karakterler, vicdanlar; böyle seçilmişler. Teröristler hayata insana hatta çocuk masumiyetine bile ne kadar düşman oldukları ortadır. Bu ülkenin 70 milyon insanı derin acısını yüreklerine gömerken, teröre lanet okumuşlardır.

Terör karşısında bu millet tek yürektir. Her kim Türkiye'nin istikrarsızlığa sürükleneceğini düşünüyorsa bilsinler ki bunu hiçbir zaman başaramayacaklardır! Geçmişte olduğu gibi bu milletin yüreğine ateş düşürmeye çalışanlar, kendi yüreklerinde kara oyunlarını gerçekleştiremeyeceklerdir.

Tek gereken şey milli birlik: 1 Temmuz günü bir pazar gecesi Güngören'de kan döken caniler, ebediyen günyüzü göremeyeceklerdir. Bunlar, delik delik saklanacaklardır; bunların halkın arasına çıkmaları inanıyorum ki mümkün olmayacaktır. Aramızdan ayrılan onyedi evladımızı uğurladık; yaraları saracağız ama biz hala kararlılıkla hayata devam edeceğiz. Terör karşısında yapmamız gereken tek şey birlik duygumuzu ortaya koymaktır. Öyleyse bu mücadelede hepimize düşen görevler var.

Kuşkusuz sadece bunu yapacak değiliz. Güvenlik güçlerimiz titizlikle çalışmalarını yaparak, inanıyorum ki bunu da aydınlacaklardır. Bir kez daha söyleyelim; terörün hiçbir meşru yönü yoktur. Bunu tasarlayanların ne dini, ne dili, ne vatanı ne milleti vardır. Bu bir adi suç değiltir, fenomendir. Terör ulusal bazlı değil, uluslararası boyutu vardır. Nereden gelirse gelsin teröre karşı mücadelemizi hep birlikte yürütmek zorundayız. Bunu adlandırmayalım, bunların adını andıkça onların propagandasını yapıyoruz. Asıl amaç zaten onun propagandasını yapmaktır.

Medya uyarı: Bunları yayınlamakla elinize ne geçiyor anlamıyorum. Bundan artık vazgeçmeliyiz, hiçbir gelişmiş ülkede bu tür bir yayın politikası göremezsiniz. Bunlara dikkat edenler oldu; ancak etmeyenlerde oldu. Rica ediyorum lütfen dikkat edin... Bu acılarımızı yaygınlaştırıyor. Cinayetin arkasındaki elleri bulmak için tüm delilleri kılı kırk yararak önemli ipuçları verecektir. Terör kırılganlığı geliştirmek istemektedir.

Terörün panzerihiri "birlik iklimi"dir. Biliyorsunuz ki hiçbir siyaset özellikle teröre meşruiyet kazandırmayacağı gibi, hiçbir itilafta teröre fırsat bulmasına izin vermemelidir.

Dikkatimiz dağılmayacak: Tüm dikkatimizi ülkemizin kalkınmasını veriyoruz. Başka Türkiye yok diyen her vatan evladı bu milletin beraberliğini refahını düşünmek zorundadır. Dikkatimizi dağıtmak isteyenler hiçbir zaman bu arzularını gerçekleştiremezler. Bunu yanlış okuyanlar toplumu maniplasyonlarla yönlendirmeye çalışmak isteyenler başarılı olamazlar. Yeterki yanlış adımlardan sakınalım, hamuru şehit kanlarıyla yoğrulan birliğimizi bozmayalım.

Hesapları tutmayacak: Bu ülkeyi durdurmak isteyenler bilsinlerki örtüyü veya açık hesapları tutmayacaktır. Türkiye'yi asla geri döndüremeyeceklerdir, kendi ruhlarındaki karanlığa bu millete sirayet ettiremeyeceklerdir

Böyle kargaşalardan besleniyorlar. Bunların oyunlarını milletçe hepbareber bozacağız. Ben bunlara inanıyorum. Terör odaklarına karşı gereken cevabı dimdik ayakta durarak verecektir.