BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan yeni bedelli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik tartışmalarına noktayı koydu. Erdoğan'ın açıklamalarına göre bedelli askerlik çıkmayacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı bedelli askerlik açıklamasıyla bedelli askerlik bekleyenlerin umudunu söndürdü. Kabinenin gündeminde bedelli askerlik olmadığını söyleyen Erdoğan, "Bedelli yok, dedikodusu var" dedi.

AK Parti’nin grup toplantısında konuşmak üzere TBMM’ye gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin bedelli askerliğe ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kabinenin gündeminde bedelli yok. Dedikodusu var. Bana ait değil (bedelliye ilişkin sözler) Ben Sayın Başbakan'la bir değerlendirmesi yapılır dedim. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu

BEDELLİ ASKERLİK İDDİASI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları kurucu üyesi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı hafta sonu Ak Parti'nin iftarı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bedelli askerlikle ilgili soru sormuştu. Erdoğan'da Selma Yazıcı'ya "Söz vermeyeyim ama, Binali Beyle konuşalım değerlendirelim" demişti. Erdoğan'ın açıklamalarını Selma Yazıcı sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. 

Geçen hafta BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Başbakan Binali Yıldırım'la yaptığı görüşmede de bedelli askerlik gündeme gelmiş, Destici Yıldırım'ın bedelli askerlik konusunda pozitif bir tutum içinde olduğunu söylemişti.  

Üst üste gelen iki gelişme bedelli askerlik çıkıyor yorumlarına neden olmuştu.