BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Bayram tatili kaç gün 9 gün umudu

Ramazan bayramı tatili hangi güne denk geliyor 2017 yılı Ramazan bayramı tatili kaç gün 9 gün olacak mı sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Turizimcilerin isteği ise bayram tatilinin 9 gün olması.

Abone ol

Bayram hangi güne denk geliyor bu yıl Ramazan bayramı tatili 9 gün olacak mı sorusuna herkes yanıt arıyor. Bu yıl Ramazan bayramı 25 - 26 ve 27 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. Peki bayram tatilinin 9 gün olma ihtimali var mı?

Marmaris'teki turizmciler ve esnaf, Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması için hükümete çağrıda bulundu. Turizmciler, tatilcileri de mağdur olmamaları için ön rezervasyonda geç kalmamaları konusunda uyardı. Daha önce de  Eğitim İş, öğretmenler için Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını talep etmişti.

BAKANLAR KURULU AÇIKLAMASI YOK

Bayram tatili 9 gün mü olacak sorusuyla ilgili henüz açıklanan bir karar yok. Bu yıl bayram 25 - 26 ve 27 Haziran tarihleri arasında denk geliyor. Gün olarak ise Pazar - Pazartesi ve Salı'ya denk geliyor. Peki o üç gün hafta sonu tatiliyle birleştirilecek mi? 

Marmaris’teki turizmci ve esnaf, 24-27 Haziran tarihleri arasındaki 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması için iktidara çağrıda bulundu. Çağrıda; bayram tatilin 3 gün uzatılarak hafta sonu ile birlikte 9 güne çıkarılmasının turizmde biraz olsun hareketlilik getirebileceği belirtildi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, şöyle dedi:

BAYRAM TATİLİNİN UZATILMASI İÇİN ÇAĞRI YAPTILAR

"Eğer hükümet tatili bir hafta uzatırsa iç pazar ve turizm sektöründe olumlu dönüş olacaktır. Bir an önce hükümet tatilin uzatılması yönünde karar almasını istiyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi vatandaşlarımız sıkıntı yaşamamaları için ön rezervasyonların yaptırmaları gerek. Hükümetle, tatilin uzatılması için görüşmelerimiz devam etmektedir. İktidarın Muğla temsilcileri ile bayram tatilinin uzatılması çağrımız paylaşarak Ankara’ya iletilmesi için girişimlerde bulunduk."

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, esnaf ve turizmcilerden gelen bayram tatilinin uzatılmasıyla ilgili talepleri partilerinin genel merkezine ileteceklerini söyledi.