BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Yeni Şafak yazarından hükümete FETÖ uyarısı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, "eleştiri hakkı savunma hakkı kul hakkı" başlıklı bugünkü yazısında hükümete dost uyarısında bulundu.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, FETÖ'den ihraç edilen ve tutuklananlara savunma hakkının verilmemesini eleştirdi.

Öztürk, "Eleştiri hakkı savunma hakkı kul hakkı" başlıklı köşesinde FETÖ ile mücadelede yaşanan adaletsizliklere değindi, iktidara dost uyarısı niteliğinde bir yazı kaleme aldı. İşte Öztürk'ün yazısından bir bölüm aktarıyoruz:

HERKES İÇİN SAVUNMA HAKKI

"FETÖ davalarındaki tartışmalar dinmiyor. Konunun asıl gelip dayandığı noktanın savunma hakkı olduğunu gözden kaçırmayın. Tutuklu bulunan, ihraç edilen insanlara da savunma hakkı verilse, belki onlar da serbest kalacak, haklarını geri alacaklar.

Bu lanet FETÖ örgütünün yol açtığı en büyük tahribatlardan biri adalet duygusu oldu. Sadece yargı sisteminin felç olması değil mesele, insanların adalete olan güvenini de öldürdüler.

Bir toplumda adalete olan güven kaybolursa, o toplumda büyük yozlaşma, mafyalaşma ve savrulma yaşanır. Son dönemde mafya ile sorunlarını çözmek isteyen çok sayıda insan var. Bunların bir kısmı da ünlü insanlar.

Bu yüzden bir toplum için en büyük tehlike, adalet inancını yitirmesidir. Ne olursa olsun, insanlara savunma hakkı vermek gerek. Aylardır tutuklu bulunan insanlar hala mahkeme önüne çıkmadı. Hızlandırmak gerek. Onlar da hakim karşısına çıksa belki de serbest bırakılacak."