BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  GÜNCEL

Selvi'den Erdoğan'a suikast bombası pazar gecesinden itibaren...

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikastta bulunmak için fırsat kolladığını yazdı.

Abone ol

"FETÖ’nün psikolojik savaş unsurları pazar gecesinden itibaren yeni bir algı operasyonuna girdi."

Bu bilgi Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin bugünkü köşesine ait. Selvi'nin aktardıkları bununla da sınırlı değil. FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ortadan kaldırma hedefinden vazgeçmediğini yazan Selvi, Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastına dikkat çekti. 

Selvi yazısında Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in tahliyeleri sonrası oluşan kamuoyu algısına da dikkat çekti ve şu uyarılarda bulundu:

"15 Temmuz’da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kaçırılacağını ihbar ederek darbenin önlenmesinde büyük pay sahibi olan pilot binbaşı O.K.’nın ismini deşifre etmeye başladılar. FETÖ’cüler, darbe hedefinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ortadan kaldırma hedefinden vazgeçmediler.

Eski Türk efsanelerinde sözü edilen bilincini kaybetmiş köleler, ‘Mankurtlar’ vardı. Bunlar da Fetullah Gülen’in bilincini yok ettiği ‘Fankurtlar.'

FETÖ’nün ‘Fankurtlar’ının ne yapabileceğini 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve Karlov suikastında gördük. O nedenle FETÖ’yle mücadele Erdoğan’ın kişisel sorunu değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin beka sorunu. FETÖ’cülerin yeni bir darbe ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ortadan kaldıracak bir suikast girişimi için fırsat kolladıklarından şüphe yoktur. Bu yüzden FETÖ’yle mücadeleye odaklanıp suni FETÖ’cüler oluşturma gibi yanlışlara sapmamak gerekiyor. FETÖ’yle mücadelede, birilerinin korunduğu şeklinde bir algının oluşmasına izin vermemeliyiz. Bir süredir, ‘Damatlar’ tartışması yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in serbest bırakılması, müthiş bir kırılmaya yol açtı. Ceza hukuku, aile hukuku, ticaret hukuku, devletler hukuku gibi yeni bir dal doğdu; ‘Damatlar Hukuku’.