BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,66
ALTIN 2.509,92
HABER /  EKONOMİ

Dolar ne kadar ne olur? (Merkez Bankası Dolar/TL tahmini)

Dolar ne kadar ne olur sorusunun yanıtı piyasalarda ve Merkez Bankası'ndan geldi. Dolar kuru bugün 3.51 lira seviyesinden güne başladı. Merkez Bankası yıl sonu dolar/TL tahminini ise 3.76 liraya düşürdü.

Abone ol

Dün güne 3,53 seviyesinde başlayan dolar/TL, Türkiye ekonomisinin yüzde 5 ile beklentilerin üzerinde büyümesinin ardından geriledi. Kur bu sabah 3,51 seviyesinden işlem görüyor. Euro ise 3,93'te seyrediyor.

Uzmanlar, dolar endeksinde görülen zayıflıkların kurdaki düşüşü desteklediğini belirtiyor. Kurda 3,50'nin önemli destek olduğunu ifade eden uzmanlar, buranın kırılmasıyla 3,46'nın gündeme geleceğini, olası yükselişlerde 3,5550'nin direnç olacağını kaydetti. Küresel piyasalardaki gelişmeler kurun hareketi açısından belirleyici olacak.

Küresel piyasalar, bugün başlayacak ve 2 gün sürecek ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesinde negatif bir seyir izliyor. Uzmanlar, Fed'in son zayıf istihdam verilerine rağmen politika faizini yüzde 1,00-1,25 aralığına yükseltmesini bekliyor.

MERKEZ BANKASI DOLAR/TL TAHMİNİNİ YENİLEDİ

Merkez Bankası Beklenti Anketinde 2017 yıl sonu döviz kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 3,80 TL iken, bu anket döneminde 3,76 TL`ye geriledi. Beklenti anketinde cari yıl sonu TÜFE beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 9,53 iken, bu anket döneminde yüzde 9,55 oldu.

RABOBANK'TAN DOLAR YORUMLARI 3.50 SEVİYESİ KIRILIRSA...

Londra'da Rabobank'tan gelişen piyasalar Döviz stratejisti Piotr Matys, Türk varlıklarına yönelik sermaye girişlerinin devam edeceğine ilişkin beklenti, "Dolar/TL 'de aşağı yönlü baskı oluşturabilir ve kurun kilit önemdeki destek noktası olan 3.50'yi kırmasına öncülük edebilir” dedi.

Matys,3.50 seviyesinin kırılması durumunda sıradaki hedefin 3.40 seviyesi olacağını ifade etti. Matys, Fed'in Çarşamba günkü açıklamasında bu yıl üçüncü bir faiz artırımının gerçekleşmeyebileceğinin sinyalini vermesi durumunda, Dolar/TL 'nin seyrini hızlandırabileceğini belirtti.