BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kuveyt Emiri'ne devlet nişanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah’a Beştepe’de devlet nişanı takdim etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Kuveyt ile yapılan anlaşmaların imza töreninin ardından Devlet Nişanı Tevcih Töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah’a Beştepe’de devlet nişanı takdim etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleştirilen resmi karşılama töreninin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve el Sabah, baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti, ardından bazı anlaşmaların imza törenine geçildi.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti arasında 6 anlaşma imzalandı.

EMİRE DEVLET NİŞANI

Daha sonra, Türkiye ve Kuveyt'in milli marşlarının çalınmasıyla Devlet Nişanı tevcih töreni gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören öncesinde yaptığı konuşmasında, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah'a, Devlet Nişanı tevcih etmek üzere toplandıklarını söyledi.

Devlet Nişanı'nın, yabancı devlet başkanlarına verilen ve Türkiye'nin en yüksek nişanı olduğunu ifade eden Erdoğan, bu nişanın iki ülke ilişkilerinin ve dostluk bağlarının güçlenmesine yönelik gösterilen çabaların en üst düzeyde takdir edilmesinin de bir sembolü olduğunu belirtti.

ERDOĞAN'A ŞEREF MADALYASI

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Kuveyt'in en yüksek nişanı olan ve sadece devlet ziyaretlerinde tevcih edilen şeref madalyası "Mübarek El Kebir"i takdim etti.

Törende, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Kuveyt heyeti de hazır bulundu.