BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.434,38
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!

Referandum için "hayır" videosu çeken üniversite öğrencisi Ali Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklandı. Gül, mahkemede ilgili twitter hesabının kendisine ait olmadığını ileri sürdü.

Abone ol

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği belirtilen İstanbul Hukuk Fakültesi öğrencisi Ali Gül, tutuklandı. Son çektiği "Hayır" videosu nedeniyle tutuklandığını ileri süren Gül, mahkemede hakaret twitter hesabının kendisine ait olmadığını ileri sürdü.

‘Hayır nedir?’ başlıklı videosunda referandumda ‘neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini’ anlatan Ali Gül, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ettiği suçlamasıyla dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Twitter'da kendisine ait olduğu belirtilen bir başka hesaptan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve dine hakaret etmekle suçlanan Ali Gül, mahkemede ilgili twitter hesabının kendisine ait olmadığını ileri sürdü. 

Sosyal medyada başka Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere İslamiyet için olmadık hakaretler eden Feliks Dzerjinski adlı hesabın Ali Gül'e ait olduğu ileri sürülüyor.

"HAYIR" VİDEOSU SONRASI AÇIKLAMA

21 yaşındaki hukuk öğrencisi Gül, geçtiğimiz haftalarda referandumda "Neden 'Hayır' denilmesi gerekir" başlıklı bir video paylaşmış, video başta CHP'li milletvekilleri dahil çok sayıda kişi tarafından paylaşılmıştı. Videonun sonunda Gül, “Video tutarsa tutuklanırız. Ben milletime aşığım ya. Ne korkacağım tutuklanmadan falan” diye konuşmuştu.

REFERANDUMU KENDİSİNE ALET ETTİ

CHP'liler tutuklanmaya itiraz ederken, twitter'da bazı sosyal medya kullanıcıları ise Gül'ü, hakkındaki soruşturmayı bildiği için "hayır" videosuyla soruşturmayı etkilemeye çalıştığını ileri sürdü. Bu arada tutuklanmaya tepki gösteren CHP Milletvekili hükümete sert eleştiriler yöneltti.

Yarkadaş açıklamasında, "Muhammed Ali Gül'ü hedefe oturtan ve talimatla tutuklatanlar şunu iyi bilsin ki, ne yaparlarsa yapsınlar HAYIR kazanacak" dedi.