BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.441,73
HABER /  MEDYA

Erdoğan'dan korkmayan kadın gazeteci

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Reuters muhabiri Birsen Altalı arasında tartışma yaşandı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Türk basını sustu, Erdoğan'a sorulmayanı Reuters muhabiri sordu, Twitter onu konuştu.  Olay muhabirin twitter takipçileri bir anda katlandı.

Fas'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan'ın gündeminde Gezi Parkı olayları vardı.

Reuters muhabirinin "Alanlarda gördüğümüz insanlar CHP'li insanlar değil" sözlerine Başbakan Erdoğan "Peki kim var, başka kim var? Tespiti yapabildiniz mi?" diye cevap verdi.

"YUMUŞATICI İFADELER" GERİLİMİ

Birsen Altaylı'nın "Gezi parkı olayları dış basında da büyük yankı uyandırdı. Muhalif güç olarak tanımlandı. Sizin de küçümsediğiniz ve olayların daha fazla arttığına dair söylentiler var. Aşırı güç kullandığını düşündüğünüz polis için alınmış bir önlem var mı? Yumuşatıcı tavır içine girecek misiniz?" sorusu Erdoğan'ı sinirlendirdi. Öfkelenen Erdoğan şu karşılığı verdi:

BANA ÖĞRETİRSENİZ BEN ÖYLE KONUŞURUM

"Yumuşatıcı ifadeler ne olabilir, bana öğretirseniz ben öyle konuşurum. Bütün toplum demeyin buna aklım yatmaz. Bir kısım derseniz aklım yatar. Bütün illerde bu ideolojik yapıların uzantıları vardır. Ana muhalefetin Türkiye genelinde temsilcileri var. Onları ayağa kaldırmış olabilir. Sizin şunu görmeniz lazım. Bu ülkede ne yapılmadı da böyle bir adımı attılar."

NEDİR SÖYLE SÖYLE

"Ne yapılmadi ki bu ülkede böyle bir adım atılmıyor. Size de soruyorum aldığınız bir mesaj var mı?" diye soran Erdoğan'a muhabir, "hükümetin uyguladığı bazı uygulamalardan bağımsız olduğu mesajını alıyorum" diye cevap verdi. Araya giren Erdoğan, "mesela nedir söyle söyle" dedi. 

YASAKLARA KARŞI HAREKETE GEÇMİŞ GÖRÜNÜYOR

Altaylı daha sonra sözlerine şöyle devam etti:

"Eğitimden tutun alkol yasaklamalarından tutun herkes kendisiyle ilgili yasağa karşı harekete geçmiş olarak görüyoruz. Gördüğünüz insanlar herhangi bir yere bağlı değil bence herkesi  şaşırtan bu. Alanlardaki insanların çoğu CHP'yi desteklemiyor. Belki herkesin öfkesi hükümetin neden bu insanlar ayağa kalktı ne oluyor diye sorusunu sormaması şeklinde yorumluyoruz."

EV KADINLARI NEDEN AYAKLANDI?

Erdoğan'ın "CHP yok peki kim var orada, Tepsiti yapabildiniz mi? Öğrencilerin ideolojilerin yok mu" sorusuna muhabir, "Evet onlar neden ayaklandı, ev kadınları neden ayaklandı?" diye cevap verdi.

EVLERİNDE ZORLA TUTTUĞUMUZ YÜZDE 50 VAR

Bu sözlerden sonra Erdoğan, "Bizim evlerinde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var. 'Aman sabırlı olun' diyoruz.  Biz eğitimde yaptığımız yeniliklerle mi eleştiriyoruz. Oralarda hiç öyle bir pankart gördünüz mü? Siz işte buradan Reuters'ı böyle bilgilendiriyorsunuz. Böyle mesaj gönderiyorsunuz. 

EĞİTİM VE ALKOL CEVABI

Şu anda fiziki şartlarıyla eğitim meselesini en ideal noktaya getiren, 81 vilayette üniversite açan, 400 bin derslik açan, üniversitelerde harçları kaldıran bir sistemi kurmuşuz, Fatih projesiyle ileri teknolojiyle öğrencileri buluşturmanın gayreti içindeyiz. Siz kalkıyorsunuz eğitimde. Ben orada eğitimle ilgili bir şey görmedim. Alkol yasağı diyorsunuz, alkolün düzenlemesi vardır. Dünyanın ileri ülkelerindeki uygulamaları yapıyoruz." diye konuştu.

TWİTTER BİRSEN ALTAYLI'YI KONUŞTU

İşte bu tartışma sosyal medyada yankı uyandırdı. Erdoğan'a tepki gösteren isimler Twitter'de Altaylı'ya övgü dolu sözler yazdılar

Lube Ayar ‏@lubeayar
bir saat önce 2700 takipçisi vardı, şimdi 30 bini aştı.. çünkü bu halkın @jandeniz gibi gazetecilere ihtiyacı var, yalakalara değil..

Gamlı Baykuş ‏@GamliBaykusMAG
Reuters'dan Birsen Altaylı'nın Başbakan'a sorduğu soru:Gencecik insanlar sokakta,üniversite öğrencileri, ev kadınları, onlar neden ayaklandı

Murat Çelik ‏@MuratCelik_1
Bir gazetecinin, sadece işini yapıp soru sorması alkışlanacak bir duruma dönüşmüşse; biz medya mensuplarının biraz düşünmesi gerekmiyor mu?

Ezgi Basaran ‏@ezgibasaran
Gazetecinin sorusuna “Sen ne anladın bakalım” denmesi de 10 yıllık iklimin sonucudur. Ve net bir göstergedir.

Ezgi Basaran ‏@ezgibasaran
Reuters muhabiri onurlu bir gazeteci olarak gerekli cevabı verdiği için azarı işitiyor ama koca bi bina gazeteciden alkışı aldı

nedim saban ‏@nedimsaban
Şu anda başbakanla konuşabilmen gazeteci kıza yılın gazetecisi ödülü verilmeli!

enver aysever ‏@enveraysever2
Bir kadın neler yaptı gördük. Helal olan sana! İşte böyle sorulur, işte böyle konuşulur.

kanat atkaya ‏@katkaya
Başbakan nihayet muhattap buldu!

Barış Yarkadaş ‏@barisyarkadas
Yaşasın, sonunda bir gazeteci Başbakan'ın bizzat yüzüne soru sorabildi!!!!!