BIST 9.886
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.449,23
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan yuhalanmayı böyle yorumladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da toplu açılış töreninde halka hitap ediyor...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Dün gece açılışını yaptığı Galatasaray Arena Stadı'nda yuhalanarak tesisleri erken terk eden Başbakan Erdoğan, bugün Sinan Erdem Tesisleri'nden protestoculara yanıt verdi...

Erdoğan Sinan Erdem tesislerinde yaptığı konuşmada dün gece seyircisinin yuhlamasına göndermede bulunarak şöyle sitem etti:  

"Biz Galatasaray gibi güzide bir kulübün mükemmel bir tesise kavuşması talebine olumlu baktık. Merhum Başkan Özhan Canaydın, bana geldiğinde olumlu talep verdim. Bunu TOKİ'ye, o zamanki Spordan Sorumlu Devlet Bakanımla başladım. Şimdi birileri çıkıyor Seyrantepe stadında filancanın emeği var diyorlar. Çok net konuşuyorum, Seyrantepe Stadı'nının yapımında Galatasaray Kulübü'nün bir  Allah kuruşu yoktur. Bu tesis TOKİ tarafından yapılmıştır"


GALATASARAY'I TENZİH EDERİM!

Konuşmasında Galatasaray Kulubü'nü tenzih ettiğini belirten Erdoğan sitemlerini şöyle sürdürdü:

Ve Galatasaray'ın kullanmasına tahsis edilmiştir. Bunların anlaşmaları yapılacak. Daha yapılmış değil. Burada ben farklı bir kulübü, devlet bakanım farklı bir kulübe, TOKİ Başkanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. Ama bunları bir kenara koyduk. Galatasaray beynelmilel başarılara imza atmış bir kulübümüz. Bu tesis Galatasaray'a yakışır dedik ve bitirdik. Dün akşamki açlılışta yapılan olumsuzluklar sahiplerindir. Galatasaray camiasını bundan tenzih ederim. İnanıyorum ki, Galatasaray camiası bu yapılanlardan rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur.

KARŞILIĞI BU OLMAMALIYDI

Sadece 310 trilyonluk yatırımın yanında metro gerek oradaki kavşak düzenlemesi ile oradaki yatırımın bedeli 600 trilyonu buldu. Böyle bir yatırımın karşılığı böyle olmamalıydı. Ama biz at denize balık bilmezse halik bilir diyoruz.

MANŞETLE GELEN MANŞETLE GİDER

Erdoğan'ın konuşmasındaki eleştiri oklarından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da nasibini aldı:

"Bizi manşetler getirmedi. Milletin hayır duasıyla gelen bedelini millete öder. Komployla gelen, üfürmeyle gelen bedelini öder. Şimdi ufaktan ufağa bedeli ödeniyor. Şimdi Basın Koünseyi'nde olan şahıs ana muhalefet partisinden rozetini aldı. Bu nasıl Basın Konseyi'nin başkanı? Kimdiş candaş medya kimdiş yandaş medya hepsi ortaya çıkıyor. Dökülmeye başlıdalar lime lime. Hayırlısı olsun."

DÜN NE YAPTIN BUGÜN NE YAPIYORSUN?

Erdoğan isim vermeden CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven'e de de göndermede bulunarak CHP Liderine çattı: 

"İstanbul İl Başkanlığı'na getirdikleri şahıs 2001-2004 yılları arasında TMSF'de görev almış. TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu bu şahısla ilgili yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanması için rapor hazırlamış. Raporun altında kimin imzası var biliyor musun? O dönem Yolsuzlukları Araştırma Üyesi olan Kemal Kılıçdaroğlu. Dün yolsuzluk yaptı yargılansın diyorsun, bugün partisinin en önemli ili olan İstanbul başkanlığına aynı ismi getiriyorsun."

ÇARKETME REKORU KILIÇDAROĞLU'NA AİT

Erdoğan devamla şunları söyledi:

"Siyaset tarihimizde rekor sürede çark etme başarısı CHP'nin genel başkanına aittir. Başörtüsü dedi akşam çark etti. Havuzlu villa dedi villası ortaya çıktı. Aday değilim dedi ertesi gün adaylığını açıkladı. Halk oylamasında herkesi hayır demeye çağırdı kendisi oy kullanamadı."

BENİM MİLLETİM SANDIKTA HALLEDECEK

Türkiye'de bir muhalfet boşluğu var. Muhalefet siyaset üretemediği için yalan iftira üretiyor. Benim milletim Haziran'da sandık kurulduğunda kendisine hizmet üretenle laf üreteni ayırt edecektir.

O HEYEL YIKILICAK İSTEYEN ALABİLİR!

Erdoğan heykel tartışması başta olmak üzere, içki ve tütün satışı düzenlemesine ilişkin eleştirilere ne yanıt verdi? Okumak için ikinci sayfaya geçiniz

[PAGE]



KİME KARIŞTIK HANGİ HEYKELİ YIKTIK?

Göreve geldiklerinden bu yana kimsenin yemesine-içmesine, giyimine-kuşamına ve hayat biçimine karışmadıklarını öne süren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul sanata sanatçıya kucak açan bir şehirdi. İstanbul kendisi bizzat şaheser olduğu için sanata ve sanatçıya kucak açan bir şehirdir. 4,5 yıl İstanbul'da başkanlık yaptım. Kimin yediğine, kimin içtiğine karıştım söyler misiniz? 8 yıllık yönetimimizde kimin yaşam tarzına karıştık söyler misiniz? Kimin yaşamına, giyim kuşamına yemesine içmesine müdahale ettik? İstanbul'da hükümetimz döneminde 5 bine yakın vakıf eserini biz restore ettik."

O UCUBE HEYKELİ GÖRMEDEN KONUŞUYORLAR

Kars'taki heykelle ilgili eleştirilerin odağı haline gelen Başbakan Erdoğan, bu konudaki tutumunu sürdürdü ve heykelin kaldırılacağını söyledi. Erdoğan, heykele talip olan İzmirliler'e de çağrıda bulundu:

"Kars'ta o heykelle ilgili sözleri bir toplu açılış töreninde ifade ettim. Orada başka eserlerin de açılışını yaptık. O eserlerin içinde Tigran Horest Ermeni kilisesi vardı. Aynı yerde bir camiinin restoresyonu vardı. Bu hükümet onların tamamını restore ediyoruz. Bizde ayrımcılık yok. Bunları biz zenginliğimiz olarak görüyoruz. Bize bu eleştirileri gönderenler hatta daha ileri gidip hakaret edenler Allahualem bir kere gidip bu Kars'taki ucube olarak nitelendirdiğim o eseri görmüş değiller. Görmeden konuşuyorlar.

O HEYKEL YIKILACAK İZMİRLİLER ALABİLİR!

Eski belediye başkanı oradaki Seyyid El Harekanı Hazretleri'nin de bulunduğu cami ve tarihi eserleri yok farzediyorsun. Kaldı ki, Erzurum Anıtlar Kurulu'nun kararı var. Gereği yapılacak o heykel yıkılacak. İzmir'in bu heykelle ilgili talebi var. Buyursun bu heykeli alsınlar oraya inşa etsinler."

SANA İŞ BULMAK ZORUNDA DEĞİLİM!

Kars'taki heykeli yapan heykeltraş Mehmet Paksoy'un 'Kars'ta asıl sorun işsizlik' sözlerine de eleştiren Erdoğan sanatçıya şöyle seslendi: 

"Şimdi o heykelin sahibi 'oradaki asıl mesele işsizlik' diyor. Sen işsiz kalmışsın galiba. Kusura bakma sana iş bulmak zorunda değiliz. Orada Kars'ın siluetini bozan, ejdat yadigarı bataryalara zarar veren heykel üzerinden güya bizi yıpratacaklar. Şu anda Kars halkı bile isyanda. Bir an önce bunu buradan kaldırın diyor..."

ALKOL SATIŞLARINDA YALAN SÖYLEDİLER

Son zamanların sıcak tartışma konusu alkol ve tütün satışlarının düzenlemesiyle ilgili olarak konuşan Erdoğan devamla şunları söyledi:

"Aynı şey tütün ve alkol satımına ilişkin devam ediyor. Yahu hani siz Avrupa'ya ABD'yi iyi biliyordunuz. Orada hangi çocuk gidip alkollü içi alabilir? Bunu ben söylemiyorum dünya yapıyor. Ama ne diyorlar, 'Bunlar bunları yasaklıyor, tamamen kaldırıyor'. Bırak bu yalanları. Dürüst ol dürüst"

KIZI TRENDEN ATTILAR DEĞİL

Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim için kız çocuğu trenden attılar dediler. İftara attılar. Bunlar fırsatçı bir anlayışla hükümeti nasıl yıpratırız, bunun gayreti içine girdiler. Hangi tezgahı kurarlarsa kursunlar, benim milletim neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bu tezgahları organizasyonu, kampanyayı gayet iyi biliyor. Biz bu oyunu bozacağız. Bu oyunu milletimiz bozacak."