BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.443,58
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan, Trump ve Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüşmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile de görüştü. Görüşmelerin ardından Beyaz Saray ve Kremlin'den açıklamalar geldi.

Abone ol

ABD başkanı Trump ile 45 dakika süren bir telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hemen ardından Rusya lideri Putin ile görüştü. Görüşmede Suriye'deki yeni konjonktür ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Suriye ve buradan Türkiye'yi tehdit eden teröristlerle ilgili çok kritik iki görüşme gerçekleştirdi.

Önce Trump ile görüşen Erdoğan, daha sonra Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü. Görüşme sonrası ilk açıklama Beyaz Saray'dan geldi. Beyaz Saray, "Katar krizinin nasıl çözüleceği konuşuldu" açıklamasını yaptı

İki lider, Mayıs ayında Washington'da Beyaz Saray'da görüşmüştü

TRUMP KATAR'I SUÇLAMIŞTI

Katar krizi konusunda da her ne kadar Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson daha ılımlı ve diyaloğa dönük mesajlar verse de Başkan Donald Trump özellikle sosyal medyadan verdiği mesajlarda Katar'ı suçlayan ifadeler kullanmıştı.

Trump ile 45 dakika süren bir telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hemen ardından Rusya lideri Putin ile görüştü. Görüşmede Suriye'deki yeni konjonktür ele alındı.

"HER TÜRLÜ TERÖRE KARŞI ÇIKILMALI"

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada,  Putin ile görüşmesine ilişkin, Erdoğan ile  Rusya lideri  Putin'in, G-20'de yüz yüze görüşme kararı aldığı duyuruldu. Trump görüşmesine ilişkin ise, "Her türlü teröre karşı çıkmanın önemine dikkat çekildi. Terörün finansmanının önlenmesi konusunda mutabık kalındı. Savunma sanayi ve ekonomi alanında ilişkiler ele alındı" denildi.

SURİYE KONUSU ELE ALINDI

Rusya, Afrin'deki PYD/YPG'li teröristlere verdiği desteği kısa süre önce kesmiş, Türkiye'de bu bölgeden gelen tehditlere son 10 gündür yoğun top atışıyla karşılık vermeye başlamıştı. Kremlin'den yapılan açıklamada "İki lider Suriye'deki son durumu konuştu" denildi.