BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Paris cinayetleri için cemaati mi suçladı?

Paris suikastlerinin ardındaki odak MİT'e sızan cemaat ekibi mi? Kürt gazeteci Ferda Çetin, Erdoğan'ın Urfa konuşmasındaki şok detayın perde arkasını yazdı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Kürt medyasının önemli isimlerinden Ferda Çetin, Başbakan Erdoğan'ın Urfa mitinginde yaptığı açıklamalarında pek de dikkat çekmeyen bir detaya dair çarpıcı iddialarda bulundu. Çetin, kurdistan24 sitesinde yayınlanan yazısında hükümetin Paris cinayetlerinin perde arkasına dair kesin bilgilere ulaştığını ve cinayetin faillerinin cemaatin MİT içindeki ekibi olduğunu yazdı.

BAŞBAKAN PARİS İÇİN CEMAATİ Mİ SUÇLADI?

Ferda Çetin "Ömer Güney’in kayıtlarındaki ses Kozanlı Ömer mi?" sorusuyla dikkat çektiği yazısında Erdoğan'ın Urfa mitinginde yaptığı açıklamalara zoom yaptı. Başbakan'ın "Kardeşlerim, önce Oslo sürecini sabote ettiler. Arkasından MİT müsteşarımızı tutuklatmak, onu devre dışı bırakmak istediler. Arkasından Paris’te bir takım suikastlar yaptılar. Süreci bozmak istediler." dediğini hatırlatan Ferda Çetin, Gülen Cemaati ile ilgili çok konuşulacak iddialarda bulundu. 

ERDOĞAN BİR ŞÜPHEDEN SÖZ ETMİYOR, İTİRAF EDİYOR!

Erdoğan'ın Paris cinayetlerinin ardında cemaatin MİT'e sızan ekibinin olduğunu kesin olarak bildiğini iddia eden Ferda Çetin şöyle yazdı:

Erdoğan bir kuşkudan veya güçlü bir şüpheden söz etmiyor. Fetullah Gülen yeşil gladyosunun, Paris’te üç Kürt kadını katlettiğini itiraf ediyor.   Bu konuşma, Erdoğan’ın bir anlık öfkesinin sonucu dudaklarından dökülen bir cümle değildir. Paris’teki cinayetlere ilişkin kendisine gelen sağlam bilgilerdir. Erdoğan, Gülen örgütünün yargıya, emniyete sızdığını açıkça belirtirken MİT’in ismini anmadan “devletin diğer kurumlarına da sızdılar”  diyor.   “Diğer  Kurumlar”ın başında MİT geliyor. Fethullah Gülen  gladyosu, MİT’de de paralel örgütlenmesini yapmıştı. MİT’i Hakan Fidan’la değil kendi teşkilatının mensubu, “Sinan” kod isimli  Murat Karabulut’la yönetiyordu.   MİT’tin çift başlılığı, bakan çocuklarına yönelik operasyonla tümden deşifre oldu. Gülen’in kendi teşkilatına bağlı emniyet sorumlusunun ise “Kozanlı Ömer” lakaplı Osman Hilmi Özdil olduğu deşifre oldu.

HAKAN FİDAN BU İKİLİNİN TÜM FAALİYETLERİNİ BİLİYOR

Hakan Fidan, şu an itibariyle bu ikilinin gerçekleştirdikleri tüm faaliyetleri biliyor. Murat Karabulut’un MİT içinde, devletin istihbarat imkanları ile yurt içinde ve yurt dışında yaptığı tüm icraatları da biliyor. Hakan Fidan bu bilgileri Erdoğan’la da paylaştı. Erdoğan’ın, Paris cinayetlerinin sorumluluğunu kesin bir dille Gülen gladyosuna yüklemesinin nedeni bu kesin bilgiler.  

MİT müsteşarı  Hakan Fidan Paris’te üç Kürt kadının nasıl ve kimler eliyle katledildiğini biliyor. Fidan Ömer Güney’in Türkiye bağlantılarını , Güney’e para veren ve telefon görüşmesi yapan devlet görevlilerini, Güney’in “sizin talimatınızı bekledim” dediği  istihbarat görevlilerini de biliyor.

CEMAATİN MİT VE EMNİYET İMAMI BİRLİKTE KAÇTI!

Hakan Fidan’ın Paris cinayetlerine ilişkin tüm detayları bildiğini bilen iki kişi, bu cinayetlerin odağında yer alan Gülen’in iki üst düzey sorumlusudur. Biri Gülen’in MİT Müsteşarı konumundaki  Murat Karabulut, diğeri Gülen’in Emniyet genel müdürü pozisyonundaki Osman Hilmi Özdil’dir.

1968 Elazığ doğumlu  MİT İmamı Murat Karabulut, Emniyet imamı Osman Hilmi Özdil ile birlikte, 17 Aralık operasyonlarını bizzat yönettiler.

Hükümete yönelik bu “darbe” gerçekleşmeyince Karabulut ve Özdil, karşı bir operasyon korkusuyla 4 Şubat 2014 günü, aynı uçakla ABD’ye kaçtılar.

Bu kaçıştan ve Erdoğan’ın Urfa konuşmasından sonra sorular çoğaldı.
 
Madem Paris cinayetlerini Gülen teşkilatı işledi, Türk savcılar neden başbakanın konuşmasını suç ihbarı kabul ederek dava açmıyor?