BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  DÜNYA

Erdoğan Barzani'ye mesajı ABD televizyonundan verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleşmesi beklenen bağımsızlık referendumuna ilişkin kararı "Kuzey Irak'ın tek başına veremeyeceğini" söyledi. Erdoğan ABD kanalına konuştu.

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu için dünya liderleriyle beraber ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan PBS televizyonunun "News Hour" programına bir röportaj verdi.

PBS'in deneyimli gazetecisi Judy Woodruff'un "Türkiye Irak'ta bağımsız bir Kürt devletiyle yaşayabilir miydi?" sorusuna Erdoğan, şöyle yanıt verdi:

-"İran da bu konuda referandumla aynı fikirde gözükmüyor. Irak federal yönetimi de aynı şekilde. Dolayısıyla siz Kuzey Irak olarak tek başınıza böyle bir kararı nasıl verebilirsiniz? Bu kararı kabul etmiyoruz."

-"Orada Arap, Türkmen, Kürt hep beraber yaşıyorlar. Irak'la 350 kilometre sınır hattımız varken Türkiye olarak böyle bir referandumu nasıl kabul edebiliriz?"

-Türkiye'nin bu konudaki çok açık ve kararlı tavrını görmezden gelmek, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni elindeki imkanlardan da edecek bir sürecin önünü açabilir. " 

Barzani: Referandumu ancak bu şekilde erteleriz

Türkiye'den Barzani'ye son teklif: Garantör oluruz