BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan açıkladı PKK'nın silahları o ülkeden

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın elindeki silahlarla ilgili Rusya'yı işaret etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son operasyonlarda, mesela Güneydoğu’daki o yoğun bir şekilde yakalanan silahların tamamı Rus yapımı." dedi.

Cumhurbaşkanı, temaslarını takip eden gazetecilerin sorularını cevapladı.

"ABD ve AB’ye, “PYD terör örgütüdür” dedirtemedik. Bu konuda hangi argümanı öne sürüyorlar?" sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

AB SAMİMİ DEĞİL

"AB şu ana kadar samimi davranmadı. PKK’nın belli mensuplarını Avrupa Konseyi’nde, vesaire çıkartıp konuşturuyorlar. Hem ‘Bize göre PKK terör örgütüdür’ diyorlar hem de kendi kurum ve kuruluşlarında konuşturuyorlar. Almanya ne diyor, terör örgütü diyor. Sayın Merkel’e 4 bin dosya verdim, Sayın Merkel de bunların hepsinin yargılandığını hatta dosya sayısının 4 bin 500 olduğunu söyledi.

TAMAMI RUS YAPIMI

Almanya’nın terör örgütü karşısındaki duruşunu neye göre ifade edeceğiz? ‘O zaman sizde yargı bu noktada sağlıklı hareket etmiyor’ dedim. AB’nin bakışı bu, ondan sonra bedel ödüyor. ‘Terör örgütünün karşısındayız’ diyorlar ama sonra PYD terör örgütüne silah veriyorlar. Son operasyonlarda, mesela Güneydoğu’daki o yoğun bir şekilde yakalanan silahların tamamı Rus yapımı.

TERÖRİST AYRIMI YAPIYORLAR

Daha önce Batılılara, DAEŞ’le ilgili olarak PYD’ye ‘silah vermeyin’ uyarısında bulunduk, ne oldu, silahların yarısı DAEŞ’e, yarısı da PKK’ya gitti. Bize söyledikleri neydi; PYD, YPG, bunlar DAEŞ’e karşı savaşıyor. O zaman biz de kendilerine Rusların da savaştığını söyledik. O zaman Rusya’ya iyi diyecek miyiz, Batılılar PYD konusunda ciddi yanlışlar içerisindeler. Teröristin kendilerine göre ayrımını yapıyorlar, bazı teröristlere olumlu bakıyorlar, bazılarına olumsuz, iyi terörist, kötü terörist gibi yaklaşımları var."