BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,24
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Erbakan için cenaze namazı kılındı

İsveç'te Necmettin Erbakan için gıyabi cenaze namazı kılındı!

Abone ol

54. Hükümetin Başbakanı ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan için İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan Merkez Cami'sinde (Medborgarplatsen) gıyabı cenaze namazı kılındı.

İkindi namazı sonrasında kılınan gıyabi cenaze namazına; İsveç Milli görüş teşkilatı, değişik Müslüman ülkelerinden gelen vatandaşlar ve Türk vatandaşları katıldı. Gıyabi cenaze namazını Tunuslu imam Mahmut Halfi kıldırdı. Erbakan için kılınan namaz sonrasında İsveç Milli Görüş teşkilatı Merkez camisinin konferans salonunda vatandaşların taziyelerini kabul etti.

Erbakan'ın vefatından dolayı üzüntülerini dile getirmek için taziyede bulunan Müslüman ülkelerin önemli simalarının yanı sıra, Stockholm Büyükelçiliği ve Diyanet adına Prof. Dr. A. Bülent Baloğlu, İsveç İslam Dernekleri Federasyon Başkanı Tahir Akan ve vatandaşlar katıldı.

Taziye kabulünde konuşma yapan İsveç Milli Görüş Teşkilatı tanıyım başkanı Cihan Tümtürk, Erbakan'ın hayatı, misyonu ve çalışmalarını anlatan kısa bir sunum yaptı.

İsveç Milli Görüş Teşkilatı başkanı Yavuz Selim Çelik ise "Üzüntümüz çok büyük. Başımız sağolsun. Kendisinin bize bıraktığı yüce miras ve misyonunun farkındayız. İnşallah bunda sonrada onun misyonunu devam ettirmeye çalışacağız." diye konuştu.