BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.450,43
HABER /  GÜNCEL

Engin Paşa Öcalan'ı öldürmek istiyor!

Özel Kuvvetler eski Komutanı Engin Alan, bu isteğini kendisini ziyaret eden Emin Çölaşan'a söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Balyoz sanığı Engin Alan... Bir süre Silivri cezaevinde yattı. İtirazlar sonucu serbest kaldı, şimdi GATA'da tedavi görüyor.

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, yanına Hürriyet'ten Saygı Öztürk'ü de alarak Engin Alan'ı hasta yatağında ziyaret etti. Tabii ziyaret sırasında, yapılan koyu sohbet, habere dönüştürüldü.

Hem de ne haber... Engin Alan öyle şeyler söyledi ki, okuyanın tüyleri diken diken oluyor. Şöyle diyor Engin Alan:

"Doktorlar bıraktığı anda, ben burada bir dakika durmam. Silah arkadaşlarım cezaevinde yatarken ben burada yatmam. Doktorlar karşı bile çıksa mutlaka Silivri'ye döneceğim. O yürek, o cesaret bende var. İşte, aletleri görüyorsunuz. Bir sürü aletle sağlık durumum 24 saat izleniyor. Tek çareleri beni öldürüp kurtulmaktır."

İdamın geri getirilmesini istiyor Engin Alan... Asılmaya razı olduğunu söylüyor. Ve bölücübaşını kendi elleriyle öldüreceğini söylüyor. Alan şöyle konuşuyor.

"Ya da beni İmralı'da Abdullah Öcalan'ın, veya Diyarbakır'da Semdin Sakık'ın yanına gönderecekler, yarım kalan hesabımızı orada bitireceğim."

Engin Alan'ın sözleri bununla sınırlı değil. Çölaşan'ın attığı her pası, gole çevirmeyi biliyor. Sonra da Çanakkale'de görev yaptığı yıllarda, Başbakan Tayyip Erdoğan'a karşı sergilediği tavrı anlatıyor ballandıra ballandıra:

"18 Mart törenlerinden Kolordu olarak biz sorumluyduk. Bütün program yapıldı. Bana Vali aracHİığı ile haber gönderiyor, 2 saat geç gelecekmıiş, töreni geç başlatsınlar diyor! Kabul etmedim, emir değişmez dedim. O da zamanındla gelmek zorunda kaldı. Konuşması bitti. Ayağa kalkmadım, alkışlamadım. Olay budur."

Ve Emin Çölaşan'dan çok çarpıcı bir soru:

-Bunlar özellikle Özel Kuvvetlerden korkuyor mu?

"Hepirmizden korkuyorlar. Çok korkaklar. Ama en büyük korkuları Özel Kuvvetlerle birlikte, denizcilerin SAS ve SAT komandolarıdır. Onun için denizcilerin üzerine gidiyorlar."

İktidarın korkaklığından söz ediyor Engin Alan.. Başka bir ülkenin askerinden değil.. Peki bu ne kadar doğru? İşte orasını da varın siz yorumlayın...