BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İnsanın nutkunu tutan Nutuk iddiası

Ünlü Türk milliyetçisi Nihal Atsız'ın oğlu Yağmur Atsız, Star'daki köşe yazısında Nutuk'la ilgili çok ilginç bir iddia ortaya attı.

Abone ol

Star gazetesi köşe yazarı Yağmur Atsız, dün 'Atatürk'ü Atatürk'ten korumak' başlığıyla Atatürk'ün Nutuk kitabının bazı bölümlerinin kitaptan çıkartıldığını ileri sürdü.

Ünlü Türk milliyetçisi Nihal Atsız'ın oğlu olan Yağmur Atsız, Fethi Naci'nin 1970'lerde '100 Soruda...' isimli kitap dizisi yayınlandığını, burada 100 sual sorulduğunu ve bunlardan birinin de '100 Soruda Atatürk' yazısının bulunduğunu yazdı. Fethi Naci'nin kaleme aldığı kitap için Yağmur Atsız şöyle yazdı:

"Evrak sahtekârlığı Kemalistlerin pek sevdiği bir meşgaledir. Onun içindir ki Yüce Önder Atatürk'le ilgili metinleri sık sık 'inceleyerek' içlerindeki 'lüzumsuz' pasajları atmayı görev addederler. Böylece Yüce Önder'i yücelttiklerini sanırlar ama bu davranışlarıyla aslında ona hakaret ettiklerini idrak edemeyecek kadar da ferâset fukarâsıdırlar. Ben onun için müteaddid vesîlelerle Atatürk'ü bu tâife 'sayesinde' değil onlara 'rağmen' sevip saydığımı belirtme gereği duymuşumdur. Ben onu okurken öğrendim ki meğer o hani bazı 'Nöbetçi Kemalislerin' sözüm ona başucu kitabı olan ve aslında bir ideolojik metin değil bir tür faaliyet raporu olması hasebiyle zaten açıp okumadıkları bundan belli 'Nutuk' da kaç yerinden makaslanmış. Makaslayan da kim, biliyor musunuz? Kemalistin önde gideni Behçet Kemal Çağlar! Bay Behçet üşenmemiş, oturup o metnin içinden 'halka zararlı' olabilecek kısımları bir bir ayıklamış. Çünkü malum, halk odun kafalı olduğu için öyle her şeyi bilmesi doğru değildir. Atatürk'ün 'Nutuk' unu makaslamıştır, be! İnsanın nutku tutulur! Atatürk'ü o kadar seviyorlar ki onu bizzat Atatürk'ten esirgiyorlar! Bunlar gerçek Atatürk'le yüz yüze gelseler muhtemelen onu da 'Atatürk'ü Koruma Kaanûnu'ndan içeri atarlardı."