BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'da protestolar sürüyor

Ali Sami Yen'de bu hafta yine protesto verdi. Taraftarlar üst üste alınan kötü sonuçları böyle protesto etti.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında Diyarbakırspor'u ağırlayan Galatasaray, son haftalarda aldığı kötü sonuçlar nedeniyle taraftarının tepkisiyle karşılaştı.

Diyarbakır'a kadar oynadığı son üç maçtan sadece bir puan çıkararak şampiyonluk yarışında önemli darbe alan Galatasaray, taraftarının pankartlı protestosu altında Ali Sami Yen Stadı'na çıktı.

Taraftarları, ''Acıtmıyor canımızı yitip giden hayaller, öldürdü bizi sahadaki ruhsuz yürekler'', ''Derbi gider, kupa gider, ruh gitmesin bize yeter'', ''Öpmekle olmaz formayı, vermek lazım hakkını'' ve ''Ali Sami Yen, Hagi, Metin Oktay. Onları unutmadı bu taraftar. Herkese nasip olmaz ıslatmak bu formayı. Kırmayın kalbimizi, mevzu bahis sarı-kırmızı'' yazılı pankartlarla tepkilerini gösterdi.

Taraftarlarca takıma yönelik hazırlanan yeni bir tezahürat da hep birlikte söylendi.

Tezahüratta, ''Kimisi gece alemlerinde, kimisi sinema peşinde. Galatasaray ruhu yok hiçbirinde, düşmüşler paranın peşine. Söyleyin sizden çok mu şey istedik. Formanın hakkını verin dedik. Biz 14 sene bekledik. Sizin gibi ruhsuz görmedik'' ifadeleri yer aldı.

UltrAslan taraftar grubunca hazırlanan ve sezon başından beri tüm statta asılı olarak duran takımı destekleyici pankartların tamamı ise ters çevrildi.

Diyarbakırspor'a destek

Takımlarına tepkili olan Galatasaray taraftarları, maç öncesi rakip takımı tribünlere çağırdı.

Sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolcuları ıslıklayıp, yuhalayarak tepki gösteren Galatasaraylı taraftarlar, Diyarbakırspor'u tezahüratlarla tribüne çağırarak, alkışladılar.

Sarı-kırmızılı taraftarların en fazla tepkisini alan isim Fenerbahçe derbisinde yediği hatalı golle gözden düşen kaleci Leo Franco olurken, kaleci Aykut ile Baros yalnızca yeni açık tribünde bir grup taraftarca çağrılarak alkışlandı.

Beş dakika sessizlik

Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşmanın başlamasından itibaren de takımlarına tepkilerini devam ettirirken, ilk beş dakika tribünde sessizce oturdular.

Maçın başlamasıyla birlikte Ali Sami Yen Stadı sessizliğe bürünürken, yalnızca yaklaşık 250 kişilik Diyarbakırspor taraftar grubunun sesleri duyuldu.

Galatasaray taraftarları, karşılaşmanın beşinci dakikasının dolmasının ardından tezahüratlarına başladılar.

Turkcell Süper Lig'deki birçok deplasman maçında rakip takım taraftarlarının olumsuz tavırlarıyla karşılaşan Diyarbakırspor taraftarları, Ali Sami Yen Stadı'nda konukseverlikle ağırlandı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar tribünde, ''Hoş geldin Diyarbakır'' pankartı açarken, iki takım taraftarları zaman zaman birlikte tezahürat yaptılar.

Karşılıklı olarak Diyarbakırspor taraftarının, ''Sarı'' diye seslenmesine, Galatasaray tribünlerinden, ''Kırmızı'' denilerek karşılık verildi. Diyarbakırspor taraftarlarının Bursaspor aleyhine yaptıkları tezahüratlar dikkat çekti.