BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Emniyetten 29 okula kütüphane

Diyarbakır emniyetinin başlattığı "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" kampanyasıyla toplanan 21 bin kitap toplandı.

Abone ol

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" kampanyası meyvesini verdi. Toplanan 21 bin kitapla 29 okula kütüphane açıldı. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da Diyarbakır'da göreve başladıktan sonra kendisine hediye edilen kitapları kütüphanelere bağışladı. Sağlam, Diyarbakır'a atanınca kendisini ziyaretine edenlere, 'Çikolata yerine kitap getirin' demişti.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, 29 Mart Kütüphane Haftası'nda önemli bir etkinliğe imza attı. "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" kampanyası çerçevesinde toplanan 21 bin kitap, 29 ilköğretim okulunun kütüphanelerine hediye edildi. Kitapların hediye edildiği okullardan Akkoyunlu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Kayapınar Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Emniyet İl Müdürü Mustafa Sağlam, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Sağlam, okuyan insanın sorunları fırsata çevirebildiğini söyledi. Okumanın önemine değinen Sağlam, okumadan kaybedilen senelerin okuyarak tekrar kazanılması gerektiğini belirtti. Sağlam, şöyle konuştu: "İnsanlar birine çiçek yerine kitap versin. Çiçekçiler bu çözüme kızmasın. Onlar da kitapçı dükkânı açsın. Okullara gerekli olan kütüphaneleri açtık. Bu kampanyamız sürüyor. Daha birçok okula kütüphane açmayı planlıyoruz."

Kütüphanede çocuklarla sohbet eden Mustafa Sağlam, okuyarak bilgiye ulaşmanın kolay bir yol olduğunu, okuyan insanın sorunların üstesinden rahatlıkla gelebildiğini kaydetti