BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.441,88
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emekli promosyon miktarı belli oldu Binali Yıldırım açıkladı

Emekli promosyonu için son dakika haberleri Binali Yıldırım verdi. Emeklilerin promosyonu maaşlarına göre değişiyor ve tek seferde alacaklar.

Abone ol

Emekli promosyonu belli oldu. Başbakan Binali Yıldırım son dakika açıklama yaparak emeklilerin beklediği promosyon haberini duyurdu. Emeklilere üç yıl için yaklaşık 4,6 milyar lira promosyon ödemesi yapılacağı bildirildi.

Binali Yıldırım cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada emeklilerin beklediği promosyon haberini de verdi. Maaşlara göre değişecek olan emekli promosyonunda bin TL'den az maaş alan 300 TL, bin ile 2 bin TL maaş alan emeklilere 375 TL verilecek. 2 binin üzerinde maaş alan emekliler ise 450 TL alacak.

Emeklilere 1 ile 3 ay arasında ödeme yapılacak. 

Hali hazırda, 11,5 milyon emekli bulunuyor. 8,5 milyon emekli 1000 ila 2000 lira arasında emekli maaşı alıyor. Yüzde 6,5 emekli 2 bin liranın üzerinde alıyor. Yüzde 20 emekli ise 1000 liranın altında emekli maaşı alıyor.

PROMOSYON MALİYETİ 5 KATRİLYON

Binali Yıldırım, promosyonun bankalara maliyetini şöyle açıkladı: Bunun yıllık tutarı ne diye merak edebilir vatandaşlar, 5 katrilyonluk bir kaynağı bankalar ve hükümetimiz emeklilerimize, emekli maaşlarına ilave olarak bu promosyon şeklinde sağlamıştır.

HESAPLAR BANKADA TUTULACAK

3 yıl hesaplar bankada tutulma karşılığı bu ödeme yapılacak ama bir seferde yapılacak. Bu 2017'de emeklilerimizin maaş aldığı takvime uygun olarak ödeyecek.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI AYRINTILI BİLGİ VERDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı, "Emekliye ödenecek banka promosyonu" ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, SGK kapsamında aylık alan 11,5 milyon emekli bulunuyor.

NE ZAMAN ÖDENECEK?

Açıklamada, promosyon ödemelerinin, sistemsel geliştirmelerin tamamlanmasını takiben, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına göre belirlenecek tarihlerde Şubat 2017'den itibaren başlamasının öngörüldüğü bildirildi.