BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Elektrikler niye kesildi ne zaman gelecek neler oluyor?

İSTANBUL , Kocaeli ve Adapazarı dün akşamdan beri elektrik kesintileri ile boğuşuyor. Peki şu anda nerelerde eletrikler kesildi sebebi ne, ne zaman elektrikler gelecek?

Abone ol

İSTANBUL , Kocaeli ve Adapazarı'nda dün akşamdan beri elektrik kesintileri yaşanıyor. Elektrik kesintisinin sebebi hayli ciddi bir arıza. Yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyleAnadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen yedi farklı enerji iletim hattının tamamında kopmalar olduğu belirlendi. Elektriklerin kesilmesine sebep olan kopmaların, Sakarya Bölgesi'nde yaşandığı öğrenildi.

ANADOLU YAKASINDA BİR ÇOK YERDE ELEKTRİKLER KESİ
Elektrik kesintisi İstanbul'da özellikle Anadolu yakasında etkili oluyor. Kartal'dan Üsküdar'a kadar geniş bir bölgeye elektrik verilemiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı elektrik arızasını gidermek için çabalıyor. Dün geceden beri ekipler aralıksız çalışsa da arızalar devam ediyor.

ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELİR BAKANLIK AÇIKLAMASI
Bu sorunun yanıtına dair bir net bir bilgi yok. Enerji Bakanlığı elektrik kesintileri başlayınca fabrikalara enerji aktarımını durdurdu ve konutlara öncelik verdi. Ancak kesintiler konutları da etkilemeye başladı. Enerji bakanlığı elektrik kesintisine ilişkin sitesinden yayınladığı açıklamada kesintiden 3 ilin etkilendiğini bildirdi.

Bakanlık açıklaması şöyle; "Ülkemizi etkisi altına alan aşırı yağışlar ve fırtına, elektrik iletim hatlarımızda da geçici arızalara sebep olmaktadır. Özellikle, Marmara Bölgesi’nin kuzeyindeki yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle, iletim hatlarında meydana gelen arıza sonucu Adapazarı, Kocaeli, İstanbul illerimizde saat 14:20’de başlayan elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Bakanlığımıza bağlı TEİAŞ bünyesindeki ekipler hava koşullarının elverdiği çerçevede yaşanan arızalara müdahale etmektedir. Kesintilerin en kısa zaman içerisinde giderilmesi için yoğun mesai harcanmaktadır."