BIST 10.302
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.406,21
HABER /  POLİTİKA

EDP'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret

Referandumda evet oyu vereceği açıklamasıyla şaşırtan EDP'den CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ziyaret.

Abone ol

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Halis, ziyaret sonrasında CHP Genel Merkezi'nden ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Parti olarak ''Kürt sorunu''nu önemsediklerini ve bu konudaki duyarlılıklarının büyük olduğunu belirten Halis, sorunun çözümüne katkı için başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, siyasi parti liderleri ve sivil toplum kuruşlarıyla görüşme trafiği başlatmaya karar aldıklarını söyledi.

Bu çerçevede Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiklerini dile getiren Halis, ''Görüşmede Türkiye'nin bu kanayan yarasına CHP'nin daha çok inisiyatif koyarak; bu konuda hükümetin ikircikli tavrını ortadan kaldıracak, hükümetin altı boş açılım paketlerinin altının doldurulmasına yönelik bir vaziyet alması gerektiğini Kılıçdaroğlu'na ifade etmeye çalıştık'' diye konuştu.

CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Komisyonu'nu desteklediklerini belirten Halis, sorunun bilinen yöntemlerle çözülemeyeceğini, diyalog yoluyla barışcıl bir yöntemle aşılabileceğini Kılıçdaroğlu ile paylaştıklarını anlattı.
''Referandum konusunu gündeme geldi mi? Bir sitem söz konusu oldu mu'' sorusu üzerine Halis, referandumun gündeme gelmediğini belirterek, ''Herhangi bir sitem olmadı'' dedi.