BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.418,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Artık sevmecen gari kaset oluyor

Geçen yıl bir paylaşım sitesine konulan ve dinlenme rekorları kıran ‘Artık Sevmecen Gari’nin kaseti çıkıyor.

Abone ol

1960'lı yılların hit şarkısı 'Artık Sevmeyeceğim' şarkısının geçtiğimiz yıl Muğlalı iki genç tarafından Muğla şivesi ile seslendirmelerinin ardından internette izlenme rekoru kırmıştı.

Özgür Şeref ve Uygar Karaca isimli gençler, birçok ulusal TV’de programlara katılırken, yurt içi ve yurt dışından birçok konser teklifleri almalarına rağmen, bu teklifler olumsuzluklar nedeniyle gerçekleşmedi.

Yaz sezonunda Muğla’nın Akyaka beldesinde sahil kenarındaki bir cafe-bar’da canlı müzik yapan ikilinin bulunduğu mekan her gece hayranları ile doluyor. Görüntülerinin internette yayınlanmasından sonra çok sayıda davet aldıklarını belirten ikili, “O şarkıyı biz yıllardır söylüyorduk. Fakat internette yayınlanmasının ardından daha da meşhur oldu. Çok sayıda tanıyanımız çıktı. Birçok ulusal kanalda programa çıktık. Almanya’dan ve Yunanistan’ın Rodos adasından konser için teklifler geldi. Fakat gitmeyi o kadar çok istememize rağmen olumsuzluklar nedeniyle gidemedik. Şimdi yeni bir çalışma içine girdik. Önümüzdeki günlerde kendi eserlerimizden oluşan bir kaset çalışması yapmak istiyoruz” dediler.

Muğlalı Özgür ve Uygur’un Muğla şivesi ile söylediği ‘Artık Sevmecen Gare’ parçası, bugüne kadar Türk Sanat Müziği olarak Muazzez Ersoy, Arabesk dalında Neşe Karaböcek, Pop türünde de Haluk Levent ve Hakan Peker tarafından okunurken, Muğla şivesi ile okunmasının ardından hit parçalar arasında yer aldı.